Oι μονολεκτικές... απαντήσεις του κ. Aγγέλου

Όσοι περίμεναν αποκαλύψεις στη Βουλή από το δεξί χέρι του Πρωθυπουργού, τον κ. Γ. Αγγέλου, έπεσαν έξω.

Ήταν ο κύριος «δεν ξέρω τίποτα». Τριάντα πέντε απαντήσεις του – στις περίπου 50 ερωτήσεις που δέχθηκε συνολικά – ήταν μόνο μια φράση: «Δεν γνωρίζω». Παράλληλα συμπλήρωνε με έμφαση ότι είναι «μετακλητός υπάλληλος που δεν δίνει εντολές σε υπουργούς» και ουσιαστικά έκανε μόνο τη διεκπεραίωση να φέρει σε επαφή τον κ. Γ. Βουλγαράκη και τον κ. Γ. Κορωνιά. Αλλα ούτε και από την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση των κ. κ. Γ. Κορωνιά και Μπιλ Ζήκου γίναμε πιο σοφοί. Συνέχισαν τον επιχειρηματικό καβγά και ενώπιον της Επιτροπής χρεώνοντας ο ένας στον άλλον την ευθύνη. Έρχονται βλέπετε πρόστιμα…

ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ απάντηση και για το διπλό χαράτσι που επιβάλλει η κυβέρνηση στους ιδιοκτήτες των ακινήτων, τα οποία μπαίνουν στο Κτηματολόγιο. Τα 20 ευρώ που πλήρωνε ο κάθε ιδιοκτήτης έγιναν 35 και επιπλέον οι ιδιοκτήτες καλούνται να πληρώνουν και το ένα χιλιοστό της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου. Και αν οι ιδιοκτήτες ενός ακινήτου είναι δύο, το χαράτσι είναι εις διπλούν. Που σημαίνει ότι κάθε ιδιοκτήτης ακινήτου θα κληθεί να πληρώσει 100 και βάλε ευρώ για να πάρει το πολυπόθητο πιστοποιητικό.

ΕΤΣΙ ΛΙΓΟ H AKPIBEIA, λίγο τα χαράτσια, λίγο η ανεργία και λίγο η τάση ορισμένων να καταναλώνουν περισσότερα από όσα σηκώνει το πορτοφόλι τους, οδηγούν και πάλι σε εκτίναξη τα εορταστικά δάνεια. Θα πείτε, ο πνιγμένος από τα μαλλιά πιάνετε, τι να κάνουν οι άνθρωποι; Σωστά, μόνο που δεν πρέπει να ξεχνούν ότι τα δάνεια κάποια στιγμή θα πρέπει να αποπληρωθούν. Και ο κ. Τρισέ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ετοιμάζει νέα αύξηση επιτοκίων τον άλλο μήνα.

KAI MIA KAI O ΛΟΓΟΣ για την ακρίβεια, καλό είναι να μη βιαστεί κανείς να προχωρήσει στις αγορές του για το πασχαλινό τραπέζι. H εκτίμηση της αγοράς είναι ότι ο οβελίας θα πωλείται φέτος κατά 2 ευρώ το κιλό ακριβότερα. Δηλαδή, το αρνάκι γάλακτος από τα 10 ευρώ θα πάει στα 12. Υπομονή, λοιπόν, διότι εμπειρία των προηγουμένων ετών λέει ότι ψωνίζει φτηνότερα όποιος ψωνίζει τελευταίος.

ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ KAI ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ σε ευθεία αντιπαράθεση πάνω στις ράγες, στο Παρίσι, για το Συμβόλαιο Πρώτης Πρόσληψης. Ο Γάλλος πρωθυπουργός Ντομινίκ Ντε Βιλπέν δεσμεύτηκε χθες να πολεμήσει «μέχρι το τέλος», διαψεύδοντας τις φήμες που τον θέλουν έτοιμο να παραιτηθεί. «Με εμπιστεύτηκε ο πρόεδρος με μια αποστολή. Να ηγηθώ του αγώνα για το εργασιακό… Θα ηγούμαι του αγώνα αυτού, μέχρι τέλους, είπε».

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “