Το δημοψήφισμα αναβάλλεται!

kalpiΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ του ΣΥΡΙΖΑ για τον δήμο της Αθήνας, ένα νέο, συμπαθητικό παιδί, χωρίς παρελθόν και βάρη, «γράφει» στις δημοσκοπήσεις 10%. Ο επίσημος υποψήφιος της Ν.Δ., νέος, κομψός και με παρελθόν, «γράφει» 13%. Τι σόι ντέρμπι γιγάντων του δικομματισμού είναι αυτό; Για μάχη επιβίωσης ομάδων της Β’ Εθνικής μου μοιάζει. Ακόμα και η Ρένα Δούρου, που είναι το «δέκα το καλό» της Κουμουνδούρου, δεν έχει πατήσει ακόμα το σκαλοπάτι του 20% στην Περιφέρεια Αττικής.

Οσο για την περίφημη πασαρέλα επωνύμων, τους λεγόμενους «58», αντί να συνθέσουν την Κεντροαριστερά, την αποσύνθεσαν. Μόλις είδαν τον σταυρό στις ευρωεκλογές, όπου φύγει φύγει, όπως συνηθίζουν όσοι έχουν μάθει να κάνουν πολιτική εκ του ασφαλούς.

Τούτων δοθέντων, η κάλπη του Μαΐου δεν θα είναι δημοψήφισμα ανατροπής, όπως διακηρύσσει ο Αλέξης Τσίπρας, ούτε θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, όπως επιθυμεί ο Αντώνης Σαμαράς.

Πάλι την επομένη θα ψάχνουμε να βρούμε τον νικητή. Και όσοι υποστηρίζουν ότι ο λαός είναι προς το παρόν φοβισμένος, μπερδεμένος, δεν ξέρει ποιον να πιστέψει και κινείται χωρίς πυξίδα, ας διαβάσουν τις δημοσκοπήσεις σχολαστικά.

Οι πολίτες, μέσα στη σύγχυσή τους με τα αντιφατικά μηνύματα, στέλνουν μια ξεκάθαρη εντολή, που λέει: δεν θέλουμε δημοψηφίσματα, σας επιστρέφουμε τα διλήμματα, δεν πιστεύουμε πλέον στους σωτήρες και δεν αναδεικνύουμε παντοδύναμους πρωταγωνιστές ώστε να σας υποχρεώσουμε να συνεννοηθείτε!

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “Real News” το Σάββατο 1 Μαρτίου 2014