Μονόδρομος ο ανασχηματισμός

anasximatismowΕίναι δικαίωμα του πρωθυπουργού να συγκαλεί μυστικές συσκέψεις με τον υπουργό Οικονομίας και τους συμβούλους του για να βρουν τον καλύτερο τρόπο να επικοινωνήσουν στους ψηφοφόρους τις επιτυχίες τους. Εκλογές έρχονται και ο καθένας πουλάει την … πραμάτεια του όπως νομίζει.

Για να πείσει όμως η κυβέρνηση την κοινωνία ότι κατατρόπωσε την τρόϊκα, πρέπει πρώτα τα στελέχη της να συνεννοηθούν μεταξύ τους. Δεν γίνεται ο κ. Α. Σαμαράς να κατηγορεί το ΣΥ.ΡΙΖ.Α για μικροψυχία και την ίδια ώρα οι υπουργοί του να μαχαιρώνονται μέσα και έξω από τη βουλή.

Ειλικρινά δεν έχω ιδέα εάν το φρέσκο γάλα αντέχει 5 ή 8 μέρες. Και μου είναι αδιάφορο ποιός υπουργός απ’ όλους έχει δίκιο. Έχω μπερδευτεί εντελώς. Εκείνο όμως για το οποίο είμαι πλέον σίγουρος είναι ότι πολλά υπουργεία και διοικήσεις οργανισμών μπάζουν νερά. Η κρίση μοιάζει να μη δίδαξε τίποτα τους πολιτικούς οι οποίοι συνεχίζουν να πολιτεύονται όπως παλιά. Άλλοτε κλείνοντας το μάτι στους ψηφοφόρους τους και άλλοτε σε οργανωμένα συμφέροντα που θεωρούν ότι θα τους εξασφαλίσουν την παραμονή τους στην πασαρέλα του δημόσιου βίου.

Όλα αυτά είναι κοινά μυστικά. Και οι επιλογές που έχει ο πρωθυπουργός δεν είναι πολλές. Εάν από το αποτέλεσμα των εκλογών δεν προκύψουν ανατροπές που θα οδηγήσουν σε γρήγορη πτώση της κυβέρνησης, ο ανασχηματισμός τον Ιούνιο είναι μονόδρομος.

Το άρθρο του Γ. Πολίτη δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “Real News” την Κυριακή, 23 Μαρτίου 2014