Η Χρυσή Αυγή είναι εδώ!

?????????ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ έκαναν πάλι το θαύμα τους! Θυμόσαστε πριν από ένα μήνα τι κυκλοφορούσαν από τον Εβρο μέχρι τη Γαύδο; Οτι, όπου να ’ναι, η Χρυσή Αυγή τελειώνει. Η «συμμορία» θα βγει εκτός νόμου και τα πρωτοπαλίκαρά της δεν θα φτάσουν στις κάλπες του Μαΐου. 

Ηταν, μάλιστα, τόση η βεβαιότητα της «ασφαλούς» πληροφορίας, που τα κομματικά επιτελεία ονειρεύονταν κανιβαλισμό στους ψηφοφόρους των ξοφλημένων. Και προέβλεπαν ότι οι περισσότεροι από θυμό δεν θα ψηφίσουν, αρκετοί όμως θα επιστρέψουν στα πάτρια εδάφη της λαϊκής Δεξιάς. 

Αποτέλεσμα; Φτερνίστηκε ο διάσημος Κασιδιάρης και έπαθε πνευμονία το σύστημα. Κυκλοφόρησε μέσω Ρωσίας και το βίντεο της ντροπής, για να πάρουν ξανά φωτιά τα μηχανάκια των δημοσκοπήσεων. 

Η Χρυσή Αυγή, λοιπόν, είναι εδώ. Και δεν παλεύεται ούτε με γελοία χούι-χούι, τύπου Μπαλτάκου, ούτε με χειροπέδες μπροστά στις κάμερες. Τα πυροτεχνήματα, όπως η ζωή απέδειξε, δεν έχουν αποτελέσματα. Αυτό το μόρφωμα πρέπει να ηττηθεί ιδεολογικά, με πολύ κόπο και σε βάθος χρόνου. Οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής δεν είναι στην πλειοψηφία τους ούτε παραπλανημένοι ούτε εξαθλιωμένοι από την κρίση ακροδεξιοί. 

Γνωρίζω μεγαλογιατρούς, δικηγόρους, εργολάβους και κάθε λογής καλοζωισμένους, που ξέρουν πολύ καλά τι είναι οι χρυσαυγίτες.

Τους στηρίζουν, όμως, συνειδητά. Και όσο χειρότεροι γίνονται, τόσο πιο θερμά τούς χειροκροτούν. Αυτούς ακριβώς που βλέπουμε θέλουν στο Κοινοβούλιο, ως δήθεν τιμωρούς και εκδικητές του καθεστώτος. Αλίμονο!

Το άρθρο του Γ. Πολίτη δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “Real News” την Κυριακή, 13 Απριλίου 2014