Δεν έπεσε στην παγίδα

ΜΙΑ ΚΟΛΟΜΒΙΑΝΗ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ του Χάρβαρντ αναφώνησε με ανακούφιση ενώπιον των συμφοιτητών της: «Επιτέλους, με την κρίση, ανακάλυψα μια χώρα πιο διεφθαρμένη από τη δική μου, την Ελλάδα». Η ιστορία είναι πραγματική – μία ακόμη απόδειξη του παγκόσμιου διασυρμού που υφίσταται η χώρα μας τα τελευταία πολλά χρόνια, ώστε ακόμη και στην πατρίδα των καρτέλ της κοκαΐνης να έχουν πιστέψει οι άνθρωποι πως είναι σε καλύτερη θέση από εμάς.

Πρώτος άνοιξε την κερκόπορτα ο Γιώργος Αλογοσκούφης με τη διαβόητη απογραφή, για να ξεμπροστιάσει δήθεν τον Κώστα Σημίτη. Ακολούθησε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου με τον «Τιτανικό» και κορύφωσε το δράμα ο Γιώργος Παπανδρέου, δηλώνοντας ότι κυβερνά μια διεφθαρμένη χώρα για να μας λυπηθούν οι δανειστές. Τώρα που οι Ηνωμένες Πολιτείες κλονίζονται συθέμελα για δεύτερη φορά μέσα σε πέντε χρόνια, είναι προφανές ότι δεν υπήρχε κανένας, μα κανένας λόγος η Ελλάδα να μπει πρώτη, από μόνη της, στο στόμα του λύκου και να σκίσει τις σάρκες της περισσότερο απ’ όσο της αναλογούσε.

Δεν ξέρω ακόμη πόσα λάθη και πόσα σωστά έκανε στο ταξίδι του στις Ηνωμένες Πολιτείες ο Αντώνης Σαμαράς. Πάντως, απέφυγε την παγίδα να εξευτελίσει τους Ελληνες. Ισως γνωρίζει αυτό που λένε στην πατρίδα του, την Καλαμάτα, πως άμα διασύρεις την αδελφή σου στην πλατεία του χωριού, δεν πρόκειται μετά να την παντρέψεις.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “Real News” την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013