Τους έδωσαν τα κλειδιά...

εκλογεςΟ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ και το επιτελείο του ηττήθηκαν. Oχι από τα λάθη και τις παλινωδίες στο Λεκανοπέδιο, όπως τους κατηγορούν οι κομματικοί που τους περίμεναν στη γωνία. Αυτή η ζημιά είναι διαχειρίσιμη. Συμβαίνουν αυτά. Με την υπεροψία τους να έχουν δήθεν παντού δικούς τους υποψηφίους και να μην σέρνονται πίσω από τον Σγουρό και τον Καμίνη, έπαθαν κάτι πολύ χειρότερο.

Παρέδωσαν στον Κασιδιάρη και τον Παναγιώταρο τα κλειδιά στις δυο πιο σημαντικές -και στον συμβολισμό και στην ουσία- κάλπες της χώρας και τους κατέστησαν ρυθμιστές του β’ γύρου στην Περιφέρεια Αττικής και στον δήμο της Αθήνας.

Το φάντασμα του Μπαλτάκου στοίχειωσε και έγινε εφιάλτης. Το μοιραίο βίντεο με τη συναλλαγή απενοχοποίησε πλήρως τους ψηφοφόρους του φασιστικού μορφώματος. Ετσι, αντί να το βάλουν στα πόδια μετά τις χειροπέδες και τις αποκαλύψεις για τη δράση της συμμορίας, ξεθάρρεψαν και έγιναν περισσότεροι.

Η ισοπαλία Ν.Δ – Χρυσής Αυγής στην πρωτεύουσα δείχνει ότι η πίτα του Μιχαλολιάκου αβγατίζει. Το τέρας που δημιούργησε, δυστυχώς, έχει ρίζες που βρήκαν χώρο και δυνάμωσαν μέσα στα ερείπια της κρίσης. Και επειδή στις αυριανές εκλογές σημασία έχει η αριθμητική και τα κουκιά είναι μετρημένα, όλοι ορέγονται, κρυφά ή φανερά, τις ψήφους των δήθεν παραπλανημένων. Γιατί, ως γνωστόν, το ψηφοδέλτιο, όπως και το χρήμα, δεν έχουν μυρωδιά.

Το άρθρο του Γ. Πολίτη δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ‘Real News” το Σάββατο 24 Μαϊου 2014