Το µεγάλο ρίσκο και ο µονόδροµος

Οι φανατικοί φίλοι του Αντώνη Σαµαρά λένε ότι η στρατηγική του να αποκαθηλώσει τον Κώστα Καραµανλή είναι µονόδροµος. οι πιο µετριοπαθείς υποστηρίζουν πως ο αρχηγός της Ν.∆. έλαβε µία απόφαση µε µεγάλο ρίσκο. πορεύεται στις προσεχείς εκλογές, πουκαι σε κάθε περίπτωση δεν θα είναι στο τέλος της τετραετίας, χωρίς τη συµµαχία των αφοσιωµένων στελεχών της καραµανλικής πτέρυγας, τα οποία του έδωσαν τη φόρα και τη δυναµική στην τελική ευθεία προς την ηγεσία. Σήµερα η ρήξη είναι πλήρης. Το βάθοςτης δεν φαίνεταιγιατί ο πρώην πρωθυπουργός έχει επιλέξει την ασφάλεια της σιωπής για όλα όσα τον αφορούν. Γιακάποιο λόγο πιστεύειότι κάποιαµέρα,κάποια ώρα, η ζωή θα του δώσει την ευκαιρία να αντεπιτεθεί. Η συµπεριφορά τού πρώην πρωθυπουργού επειδή έχει και… µεταφυσικά στοιχεία είναι δύσκολο αυτή την ώρα να ερµηνευθεί.

Το πρόσωπο στη σκηνή είναι ο ΑντώνηςΣαµαρά, ο οποίος εάν δικαιωθεί στις κάλπες τότε θα είναι ο απόλυτος κυρίαρχος και αναµφισβήτητος ηγέτης της Κεντροδεξιάς για τα επόµενα χρόνια. Ανόµως τα πράγµατα στραβώσουν, τότε δενθα επιδείξει κανείς υποµονή.

Θα αρχίσει ένα σκληρό πόκερ µε πρωταγωνιστές ξανά, τον Καραµανλή, τον Αβραµόπουλο, την Μπακογιάννηκαι τον Καρατζαφέρη, που θα οδηγήσει είτε στον κατακερµατισµό της ∆εξιάς, είτε στην ίδρυση ενός νέου πολιτικού φορέα µε νέο όνοµα, νέα σύµβολα και προφανώς νέα πρόσωπα.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “