Μερεµέτια και µπαλώµατα

Είναι να σε πιάνει τρέλα. Εδώ και 16 µήνες, η κυβέρνηση µας… απειλεί µε τις δραστικές περικοπές που προωθεί στον δηµόσιο τοµέα. Στην πραγµατικότητα το µόνο που έχει συµβεί µέχρι σήµερα είναι το εύκολο: η οριζόντια, και εποµένως άδικη, περικοπή µισθών και συντάξεων. Ολα τα άλλα παραµένουν ίδια, όταν δεν χειροτερεύ- ουνόπως ηΥγεία, στη µαύρη τρύπα της οποίας συνεχίζουν να πέφτουν τα εκατοµµύρια των ελάχιστων φορολογούµενων πολιτών. Oι µόνες εµφανείς αλλαγές είναι η απροκάλυπτη δράση των συµµοριών των χειρουργείων και ότι πλέον οι ασθενείς αγοράζουν τις γάζες και τους επιδέσµους από το… απέναντι φαρµακείο.

Και αν το άρρωστο και διεφθαρµένο ΕΣΥ θέλει χρόνο να κατεδαφιστεί και να ξαναστηθεί, υπάρχουν πιο πρακτικές κινήσεις που δεν απαιτούν πολύπλοκες διαδικασίες ούτε έχουν κοινωνικό κόστος. Παραδείγµατα; Το «παρκάρισµα» επ’ αόριστον του τεράστιου στόλου των κρατικών αυτοκίνητων χωρίς καµία εξαίρεση. Και να ακολουθήσει το κόψιµο µε το µαχαίρι σε γιορτές, πανηγύρια και εκπαιδευτικά σεµινάρια, καθώς στις αποστολές για ψύλλου πήδηµα κρατικών αξιωµατούχων στο εξωτερικό, από τους οποίους ελάχιστοι καταδέχονται να ταξιδέψουν στην οικονοµική θέση.

Οσο για την Παιδεία, ήρθε η ώρα το υπουργείο να δώσει τα βιβλία και τα συγγράµµατα στην ηλεκτρονική τους εκδοχή, σε µαθητές και φοιτητές.Είναι µια συζήτηση που σοκάρει και προκαλεί αντιδράσεις, όµως είναι τεράστια τα ποσά που θα εξοικονοµηθούν. ∆ιαφορετικά θα συνεχίσουµε µε µερεµέτια και µπαλώµατα και στον επόµενο τόνο θα κοπούν ξανά οι µισθοί και οι συντάξεις.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “