Ο Θεός βοηθός!

Evaggelos-Venizelos-570 Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ προέβλεψε εξελίξεις τον Σεπτέμβριο και είπε την απόλυτη αλήθεια. Για την ακρίβεια, αυτές θα συμβούν στο τέλος του πρώτου μήνα του φθινοπώρου. Και θα ξεκινήσουν από τις διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ, οι οποίες μαίνονται στο παρασκήνιο.

Η εξίσωση είναι απλή και κατανοητή από όλους. Το ΠΑΣΟΚ, που κρατήθηκε από θαύμα σε αυτά τα ποσοστά στις εκλογές και διέσωσε από βέβαιη πτώση την κυβέρνηση, έφτασε στα όριά του. Δεν αντέχει, ούτε πολιτικά ούτε κοινωνικά, να είναι το υποζύγιο της κυβέρνησης και να συνεχίζει να τρώει από παντού ξύλο, δυσανάλογο της εξουσίας που διαθέτει μέχρι σήμερα.

Εάν οι παράγοντες της λεγόμενης Κεντροαριστεράς δεν καταφέρουν να συγκροτήσουν τη δημοκρατική παράταξη, ένα κόμμα με νέα δυναμική και μεγαλύτερο εύρος, προφανώς θα πάμε σε εκλογές. Με μπλόφες και κρυφτούλι, αν ο Σαμαράς έχει ή δεν έχει τους 180 να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεν φτάνει η χώρα μέχρι τον Φεβρουάριο.

Τα φετινά πρωτοβρόχια θα φέρουν θύελλες στο ασφαλιστικό που καταρρέει, στην οικονομία που παραπαίει και στα εθνικά θέματα που βγαίνουν ξανά στην πρώτη γραμμή.

Εάν δεν καταφέρουν Ελιά, ΔΗΜΑΡ και λοιποί συγγενείς να συνεννοηθούν, υπάρχουν τρόποι να κυβερνηθεί η χώρα με καλύτερο ή χειρότερο τρόπο. Είτε με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ., όπως επιθυμούν οι Γερμανοί, είτε με το Ποτάμι να κάνει το δεκανίκι στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Και ο Θεός βοηθός!

To άρθρο του Γ. Πολίτη δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “Real News” την Κυριακή, 3 Αυγούστου 2014