Το πρόβληµα και η λύση

Πρέπει ναγυρίσει κανείς το ρολόι 20 χρόνια πίσω για να δει ξεκάθαρα πώςχάθηκε απότην πρώτη στιγµή το στοίχηµα του ελέγχου της µετανάστευσης στη χώραµας. Η αβάσταχτη ελαφρότητα µε την οποία χειρίστηκε η Πολιτεία το πρώτο µεγάλο κύµα µεταναστών που εισέβαλε στη χώρα µας από το ανατολικό τόξο, µετά την κατάρρευση του κοµµουνισµού, άνοιξε τον δρόµο για όλα αυτά που επρόκειτο να ακολουθήσουν.

Πρώτοι κράτησαν τη σηµαία της υποδοχήςοι λεγόµενοι υπερπατριώτες, αυτοίπου σήµεραζητούννα αναβιώσει ο Καιάδας, γιατί τότεείχαν θεωρήσει ότι θα ήταν εθνική νίκη νααδειάσουν ταχωριά της Βορείου Ηπείρουκαι οι οµοεθνείςνα στοιβαχτούν στα υπόγειαµπουντρούµια της Κυψέλης. Οι Βορειοηπειρώτες, άθελά τους, έγιναν οδούρειος ίππος για να φθάσουν στην Οµόνοιαόσοι είχαν αποδράσει από τις διαλυµένες φυλακές των Βαλκανίων. Σύντοµα µεγάλο µέρος των αλλοδαπών, που έφτασαν όπως έφτασαν στην Ελλάδα, εκείνοι που ήταν φιλότιµοι και εργατικοί, έπεσαν θύµατα σκληρής εκµετάλλευσης των Ελληναράδων στα χωράφια, στην οικοδοµή, στις βιοτεχνίες και στις κουζίνες των εστιατορίων. Από τηνάλλη πλευρά, όσοι ήταν στη χώρατους εγκληµατίες εγκληµατίες παρέµειναν και εδώ. Πλούσια και φτωχά νοικοκυριά,αδιακρίτως, υπέστησαν τις συνέπειες της δράσης τους.

Οπως καινα ‘χει,την τελευταία πενταετία η υπόθεση της ανεξέλεγκτης µετανάστευσης ξέφυγε, αποκαλύπτοντας ότι η Ελλάδαείναι µια ασθενής και ασταθής δηµοκρατία. Στα νησιά µας – τοπιο ξέφραγο αµπέλι της Ευρώπης – οι τούρκοι δουλέµποροι ξεφορτώνουν εκατοντάδες χιλιάδες απελπισµένους Ασιάτες και Αφρικανούς, µε τηνυπόσχεση ότι η Ελλάδαθα είναιτο πρώτο βήµα για φτάσουν στη Γαλλία και τη Γερµανία, τις χώρες που εκπροσωπούν το όνειρό τους. Το ανήµπορο κράτος, από την άλλη πλευρά, δεν κατάλαβε τι συµβαίνει. Ετσι η Ελλάδα ένα πρόβληµα όλης της Ευρώπης το µετέτρεψε σε δικό της εφιάλτη.

Η επιλογή µας τώρα είναι µόνο µία: να ουρλιάξουµε σε Βρυξέλλες, Παρίσι καιΒερολίνο ότι αυτό το πρόβληµα είναι κυρίως δικό τους και αυτοί θα δώσουν τη λύση…

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “