Εισιτήριο από το κινητό στις αστικές συγκοινωνίες

mobile_ticket_660.limghandler Με εισιτήρια που θα αγοράζουν μέσω έξυπνου κινητού ή tablet θα μπορούν να μετακινούνται από τα Χριστούγεννα οι επιβάτες των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας. Οι Συγκοινωνίες Αθηνών (ΣΑ) ετοιμάζουν ειδική εφαρμογή βάσει της οποίας θα λειτουργήσει ο νέος τρόπος αγοράς εισιτηρίων (mobile ticketing), που θα αποτελέσει το μεταβατικό στάδιο για το πέρασμα στο ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Στο μεταξύ, έως το τέλος του 2015 θα έχει ολοκληρωθεί το δίκτυο των 1.000 έξυπνων στάσεων και το έργο της τηλεματικής σε λεωφορεία και τρόλεϊ, του οποίου την πιλοτική λειτουργία εγκαινίασε χθες στη γραμμή 224 «Καισαριανή – Ελ. Βενιζέλου», ο υπουργός Μεταφορών Μιχ. Χρυσοχοΐδης.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά το mobile ticketing, η διοίκηση των ΣΑ σχεδιάζει να το θέσει σε λειτουργία από το τέλος του 2014. Ο επιβάτης θα κατεβάζει μια εφαρμογή στο smartphone ή το tablet μέσω της οποίας θα βλέπει όλους τους τύπους εισιτηρίων (απλό, μειωμένο κ.λπ.). Με ένα κλικ πάνω στο εισιτήριο που επιθυμεί θα προχωρά στην αγορά του.
Διαβάστε τη συνέχεια στο:
http://www.tanea.gr/news/greece/article/5169170/eisithrio-apo-to-kinhto/