Οργάνωση έγκλημα

TΟ ΠΟΡΙΣΜΑ – ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΝΤΟΓΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

των: Μαίρη Μπενέα, Μαρία Ψαρά, Λευτέρη Μπιντελα

Εδώλιο για σοβαρά κακουργήματα και για τους 18 βουλευτές της «Χρυσής Αυγής», καθώς και για 52 ακόμη στελέχη και μέλη του κόμματος, εισηγείται με πρότασή του προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο ο εισαγγελέας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος.

Οργάνωση έγκλημα

Στην 700 σελίδων πρότασή του ο εισαγγελέας ζητάει να παραπεμφθούν σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας ο προφυλακισμένος γενικός γραμματέας της «Χρυσής Αυγής» Νίκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος χαρακτηρίζεται «αρχηγός», ο Χρήστος Παππάς, που φέρεται ως υπαρχηγός, ο Ηλίας Κασιδιάρης, καθώς και η υπόλοιπη κοινοβουλευτική ομάδα, κατηγορούμενοι για το κακούργημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Αναφερόμενος στους σκοπούς της «Χρυσής Αυγής», ο εισαγγελέας σημειώνει ότι, όταν ένα κόμμα επιχειρεί την επιβολή του σε άλλους δια της βίας, οι βίαιες πράξεις του, ως μέσον επιβολής των ιδεών του, δεν είναι δυνατόν να μείνουν ατιμώρητες. Πολλώ δε μάλλον όταν με τον τρόπο αυτό ενεργεί ένας πολιτικός ή κομματικός φορέας ή σχηματισμός, μέσω των μελών ή στελεχών του, τα οποία ελέγχει και καθοδηγεί με τους κατάλληλους κομματικούς μηχανισμούς που διαθέτει.

Διαβάστε τη συνέχεια στο:

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=64080018