Από ιδιαίτερα μαθήματα και «φακελάκια» το 1,5 δισ. ευρώ στα εμβάσματα εξωτερικού!

της Νικολέττας Μουτούση

paraoikonomia Εκπαιδευτικοί με μηνιαίο εισόδημα που δεν ξεπερνούσε τα 1.200 ευρώ στα προ ενιαίου μισθολογίου επίπεδα βρέθηκαν να έχουν αποταμιεύσεις άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ. Εσπευσαν μάλιστα λόγω των οικονομικών συνθηκών στην Ελλάδα να τις μεταφέρουν στο εξωτερικό. Το ίδιο έκαναν και ορισμένοι γιατροί του ΕΣΥ.
Στο μαύρο χρήμα από ιδιαίτερα μαθήματα και τα γνωστά φακελάκια στα νοσοκομεία αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό η περιουσία μερίδας εκπαιδευτικών και γιατρών – αποτελούν τη συντριπτική πλειονότητα των 5.260 υπαλλήλων – που έστειλαν στο διάστημα από το 2010 μέχρι πρόσφατα σε τράπεζες του εξωτερικού εμβάσματα ύψους 1,45 δισ. ευρώ!

Τα στοιχεία αυτά ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο συνάντησης με τη γενική γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου. Πρόκειται για τα αποτελέσματα των ελέγχων για τους οποίους είχε δώσει εντολή ο κ. Μητσοτάκης τον περασμένο Δεκέμβριο προς το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) και αφορούσε δημοσίους υπαλλήλους που έστειλαν εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ στο εξωτερικό.

Διαβάστε τη συνέχεια στο:

http://www.tanea.gr/news/greece/article/5175034/o-xarths-ths-paraoikonomias/