Παιχνίδι θανάτου για 13χρονο

Το «παρκούρ του θανάτου» μιας παρέας ανηλίκων από ταράτσα σε ταράτσα οκταώροφων και επταώροφων οικοδομών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης οδήγησε σε μια ανείπωτη τραγωδία που σοκάρει, με θύμα έναν 13χρονο μαθητή ο οποίος έπεσε στον φωταγωγό όταν υποχώρησε το τζάμι που τον κάλυπτε και βρήκε ακαριαίο θάνατο.

Παιχνίδι θανάτου για 13χρονο

Ο Θοδωρής Α., μαθητής της Β’ τάξης του 15ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, σχόλασε νωρίτερα χθες λόγω των εκλογών που έγιναν στο σχολείο του για την ανάδειξη 15μελούς συμβουλίου. Μαζί με άλλους τέσσερις συμμαθητές και φίλους του επί χρόνια, μετέβησαν σε πολυκατοικία επί της οδού Μητροπόλεως, όπου διαμένει ένας από αυτούς. Ανέβηκαν στην ταράτσα από την ανασφάλιστη πόρτα και παίζοντας άρχισαν να περνούν από τη μια οικοδομή στην άλλη, πηδώντας από… ταράτσα σε ταράτσα.

Σημειώνεται πως τα κτίρια στην περιοχή είναι ενωμένα μεταξύ τους χωρίς κάποιο κενό ανάμεσα, ωστόσο έχουν σημαντικές υψομετρικές διαφορές και το πέρασμα από τη μία στην άλλη είναι εξαιρετικά επικίνδυνο.

Μαρτυρίες αναφέρουν πως μια ένοικος απέναντι οικοδομής είδε τους πέντε νεαρούς και τους μάλωσε, προειδοποιώντας για τους κινδύνους που εγκυμονούσε αυτό που έκαναν, αλλά δεν εισακούστηκε. Η προειδοποίησή της αποδείχτηκε δυστυχώς προφητική λίγη ώρα αργότερα, περίπου στη 1:30 το μεσημέρι.

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ στο:

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=64086416