Σαμαράς - Βενιζέλος: Συμφωνία για απολύσεις στο Δημόσιο και αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο

του Διονύση Νασόπουλου

samarasvenizelos Σε συμφωνία για τις απολύσεις στο Δημόσιο και την αναθεώρηση του συνδικαλιστικού νόμου, αναζήτηση νέας φόρμουλας για το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων και επιμονή στις κόκκινες γραμμές για το Ασφαλιστικό και τις ομαδικές απολύσεις, κατέληξαν χθες ο Αντώνης Σαμαράς με τον Βαγγέλη Βενιζέλο, καθορίζοντας και το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η κυβέρνηση κατά τον νέο κύκλο της διαπραγμάτευσης με την τρόικα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη σχεδόν τρίωρη συνάντηση των δύο αρχηγών του κυβερνητικού συνασπισμού συζητήθηκε και η αλλαγή φρουράς στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, χωρίς ωστόσο να καταλήξουν στο πρόσωπο που θα διαδεχθεί τον Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Στον άξονα Μαξίμου – Χαριλάου Τρικούπη, πάντως, άφηναν και χθες να εννοηθεί ότι δεν προκρίνεται ένας διευρυμένος ανασχηματισμός του κυβερνητικού σχήματος, ενώ στα κυβερνητικά γραφεία επανήλθαν τα σενάρια για ανάληψη του ΥΕΘΑ από τον Πρωθυπουργό, με παράλληλο ορισμό δεύτερου αναπληρωτή υπουργού. Σε κάθε περίπτωση, οι αλλαγές στην κυβέρνηση θα ανακοινωθούν το αργότερο εντός του Σαββατοκύριακου.

Διαβάστε τη συνέχεια στο:

http://www.tanea.gr/news/politics/article/5174956/symfwnia-gia-apolyseis-sto-dhmosio-kai-allages-ston-syndikalistiko-nomo/