Γιούνκερ: «Η επιστροφή στις αγορές δεν βελτιώνει αυτόματα τις συνθήκες στην Ελλάδα»

Γιούνκερ: «Η επιστροφή στις αγορές δεν βελτιώνει αυτόματα τις συνθήκες στην Ελλάδα»

Η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές δεν βελτιώνει δραματικά τις συνθήκες διαβίωσης των Ελλήνων, εκτιμά ο υποψήφιος της κεντροδεξιάς για την προεδρία της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Στην Ελλάδα, η διαδικασία δημοσιονομικής προσαρμογής θα διαρκέσει για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα» συνέχισε, σύμφωνα με αποσπάσματα της συνέντευξης που έδωσε στην κυριακάτικη Tagesspiegel.

O ίδιος συμπλήρωσε ότι οι συνθήκες δεν μπορούν να βελτιωθούν παρά μόνο εάν «το αβυσσαλέο ελληνικό χρέος μειωθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα».

Ο τέως πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και τέως επικεφαλής του Eurogroup χαρακτηρίζει λάθος τις μεγάλες περικοπές που έγιναν στο σύστημα υγείας της Ελλάδας. «Μέχρι σήμερα θεωρώ ότι τα μεγάλα μέτρα περικοπών στο ελληνικό σύστημα υγείας, τα οποία είχαν άδικες συνέπειες, ήταν λάθος», αναφέρει.

Ο ίδιος συμπληρώνει: «θα είχε πολύ βοηθήσει τους Έλληνες εάν η χώρα είχε ακολουθήσει μία σοβαρή δημοσιονομική πολιτική κατά τα τελευταία 40 χρόνια».

http://www.tanea.gr/news/economy/article/5108406/gioynker-h-epistrofh-stis-agores-den-beltiwnei-aytomata-tis-synthhkes-sthn-ellada/