Πέφτει "τσεκούρι" στο εφάπαξ

dimosio Μειώσεις-σοκ, που κατεβάζουν το εφάπαξ από τις 25.000 στις 4.650 ευρώ, βγάζει ο νέος μαθηματικός τύπος για τον υπολογισμό του βοηθήματος με την εφαρμογή του ετήσιου συντελεστή βιωσιμότητας, που θα ισχύσει για όσους αποχώρησαν από την 1η Σεπτεμβρίου του 2013 και μετά.

Οι περικοπές με το νέο μαθηματικό τύπο μπορεί να φτάνουν, δηλαδή, για ορισμένους φορείς Πρόνοιας έως και 81,4%, εξαϋλώνοντας κυριολεκτικά το εφάπαξ σε Ταμεία με ελλείμματα, που είναι τα περισσότερα και, κυρίως, αυτά του Δημοσίου.

Η αποκάλυψη αυτή έρχεται για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας μέσα από επίσημο έγγραφο που έστειλε το ΙΚΑ στο υπουργείο Εργασίας στις 19 Ιουνίου, με το χαρακτηρισμό του ως «Εξαιρετικά Επείγον», ζητώντας άμεσα να διευκρινιστούν σημεία της υπουργικής απόφασης σχετικά με τον υπολογισμό του βοηθήματος για τις νέες αιτήσεις. Και αυτό γιατί, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, ο νέος μαθηματικός τύπος και ο συντελεστής βιωσιμότητας έχουν εφαρμογή στον υπολογισμό των εφάπαξ για όσους αποχωρούν από την υπηρεσία από 1/9/2013 και μετά, ενώ τα εφάπαξ που παίρνουν όσοι αποχώρησαν μέχρι 31/8/2013 υπολογίζονται με τον παλιό τρόπο και χωρίς τις νέες μειώσεις.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Διαβάστε τη συνέχεια στο:

http://www.enikos.gr/economy/244574,Peftei_tsekoyri_sto_efapax.html