Δήλωση του Γιάννη Πολίτη για το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στο meganisinews

«Έχω αποφύγει την τελευταία περίοδο να κάνω οποιαδήποτε δήλωση ή σχόλιο που να αφορά στα ΤΕΙ γιατί πίστευα ότι την ευαίσθητη περίοδο των διαπραγματεύσεων ο ρόλος μου δεν ήταν να μιλώ δημόσια. Είναι προφανές ότι το παράρτημα του ΤΕΙ Λευκάδας, από την τελική μορφή του σχεδίου «ΑΘΗΝΑ» βγήκε ιδιαίτερα ενισχυμένο, όπως επίσης ωφελήθηκε συνολικά το Ίδρυμα αφού πλέον συμπράττει με τη μορφή κοινοπραξίας με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Για όλα αυτά απαιτήθηκε πολύς κόπος απ’ όλους τους εμπλεκομένους. Η Διοικούσα Επιτροπή, η Επιτροπή Φίλων και όλοι οι θεσμικοί παράγοντες των νησιών μας λειτούργησαν συντεταγμένα και συγκροτημένα.

Η Λευκάδα κέρδισε μια δεύτερη μεγάλη ευκαιρία, ώστε να δημιουργήσει ένα σοβαρό τμήμα Ανώτατης Εκπαίδευσης. Για να επιτευχθεί όμως αυτός ο στόχος, και για να μη φτάσουμε σε ένα-δύο χρόνια ξανά στο σημείο μηδέν, απαιτούνται οι εξής προϋποθέσεις:

-Είναι ανάγκη να προχωρήσει άμεσα η ανακατασκευή του κτιρίου που παραχώρησε ο Δήμος στο ΤΕΙ, γιατί δεν νοείται Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα χωρίς σύγχρονο κτίριο. (Αρκετοί θυμούνται ότι πριν από ενάμισι χρόνο, σε μία δύσκολη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου μαζί με τον Αντιπρόεδρο κ. Σ. Σούλη είχαμε επισημάνει τον κίνδυνο η Λευκάδα να χάσει το παράρτημα επειδή δεν είχε κτίριο).

-Πρέπει να γίνουν συντονισμένες κινήσεις για τη δημιουργία στέγης φοιτητών. Και αυτή είναι μια δέσμευση που ανέλαβε η Διοικούσα Επιτροπή έναντι της Πολιτείας, επομένως σύντομα πρέπει να υπάρχουν αποτελέσματα.

-Απαιτείται ενίσχυση του διδακτικού προσωπικού. Ήδη η Διοικούσα, πρόκειται να μετακινήσει σύντομα μόνιμους καθηγητές στη Λευκάδα.

-Το σημαντικότερο όλων όμως είναι ότι η κοινωνία πρέπει να αγκαλιάσει το εγχείρημα, να ταυτιστεί με τους φοιτητές και τα προβλήματά τους, με τον τρόπο που συνέβη τον τελευταίο ένα μήνα.

Μ’ αυτή την ευκαιρία, θα ήθελα να ευχαριστήσω ειλικρινά τον βουλευτή και όλους όσους επισημαίνουν τη δική μου συνεισφορά. Δεν πρόκειται όμως ποτέ ο ίδιος να αναφερθώ σε αυτό. Δεν είμαι παράγων του νησιού ούτε φιλοδοξώ να γίνω. Και δεν έχω πολιτικές φιλοδοξίες.

Θεωρώ σημαντικό να πω επίσης ότι δεν είμαι εκπρόσωπος του ΤΕΙ Λευκάδας, όπως και ο Ναπολέων Μαραβέγιας για παράδειγμα, δεν είναι εκπρόσωπος του ΤΕΙ Κεφαλονιάς. Ο νόμος δεν ορίζει εκπροσώπους των νησιών στη Διοικούσα. Είμαι λοιπόν μέλος της Διοικούσας Επιτροπής τα μέλη της οποίας εκπροσωπούν εξίσου τα ΤΕΙ όλων των νησιών.

Το αυξημένο μου ενδιαφέρον για τη Λευκάδα έχει σημείο αναφοράς μόνο τη συνείδησή μου, την ευαισθησία μου και την αγάπη μου για τον τόπο. Θα ήθελα αυτό παρακαλώ να καταγραφεί σοβαρά γιατί κατά καιρούς ακούω τη διακίνηση του ίδιου σεναρίου, ότι επιθυμώ δήθεν να γίνω βουλευτής Λευκάδας. Θέλω, αυτή την ώρα, να το καταστήσω απόλυτα σαφές γιατί αυτή είναι και η μοναδική δήλωση η οποία θα κάνω. Από εδώ και πέρα, θα εργαστώ σιωπηρά, όπως έκανα μέχρι σήμερα, για όσο διάστημα παραμείνω στη Διοίκηση του Ιδρύματος.»