Μοιράζομαι την τιμή

kefalonia epitimos “Μοιράζομαι την τιμή της Κεφαλονιάς με όλα τα μέλη της Διοικούσας και τους προϊσταμένους των τμημάτων” δήλωσε ο Γ. Πολίτης, ο οποίος συνοδευόταν από τον Άγη Κονιδάρη και τη Χριστίνα Μπενέκη

Περίληψη από δημοσίευμα του efimeridakefalonia.gr

Επίτιμος Δημότης της Κεφαλονιάς έγινε ο Γ. Πολίτης. Ο γνωστός δημοσιογράφος και Αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων βρέθηκε στο νησί της Κεφαλονιάς στο πλαίσιο ομιλίας του στο διεθνές σεμινάριο που πραγματοποιείται για τη δημιουργική επιχειρηματικότητα. Προσκλήθηκε στο Δημαρχείο και τιμήθηκε συμβολικά από τη Δημοτική Αρχή με το μετάλλιο της πόλης του Αργοστολίου για την προσφορά του στον αγώνα που έγινε για να παραμείνει το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας στην Κεφαλονιά. Ο κ. Πολίτης συνοδευόταν από τον Προϊστάμενο του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας, Αγης Κονιδάρη, την Προϊσταμένη του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων της Λευκάδας, Χρίστίνα Μπενέκη ενώ παρόντες ακόμη στον χώρο ήταν ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Πολιτισμού, Βαγγέλης Κεκάτος και ο νέος Αντιδήμαρχος Πυλάρου και Ερύσσου, Άγγελος Κωνσταντάκης. Στην τοποθέτηση του ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Γιάννη Πολίτη για τη συνεισφορά του στην παραμονή του Τμήματος με νέα ονομασία λέγοντας χαρακτηριστικά: “Ήταν ο μοχλός πρώτου είδους που βοήθησε στο θέμα αυτό. Τον Γιάννη θα τον κάνουμε επίτιμο Δημότη στην καινούρια Δημοτική Αρχή. Είναι ένας άνθρωπος που αγαπάει την Κεφαλονιά, καθώς είμαστε γείτονες, όπως ξέρετε κατάγεται από την Λευκάδα».
Ο Γιάννης Πολίτης αναφέρθηκε με τη σειρά του στον σημαντικό ρόλο του Δημάρχου για να παραμείνει το Τμήμα και αναφέρθηκε στις κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν έτσι ώστε το Αργοστόλι να εξελιχθεί σε κέντρο διανόησης στον τομέα της Επικοινωνίας, με την έλευση σε μηνιαία βάση σημαντικών προσωπικοτήτων του χώρου. «Εγώ είμαι Λευκαδίτης, όμως στη συνείδηση είμαι Επτανήσιος και στο ΤΕΙ μπήκα και θα παραμείνω ως Επτανήσιος. Και θεωρώ ότι έδρα μας είναι η Κεφαλονιά και το σημαντικότερο τμήμα μας είναι το Τμήμα Επικοινωνίας. Χωρίς το Τμήμα Επικοινωνίας και χωρίς δυνατή Κεφαλονιά δεν μπορούν να υπάρξουν ΤΕΙ. Το μελέτησα πολύ καλά γι αυτό έδωσα τη μάχη για το Τμήμα Επικοινωνίας.»
Ο Αγης Κονιδάρης απεύθυνε για μια ακόμη φορά κάλεσμα σε όλους τους νέους που ολοκληρώνουν το Λύκειο να επιλέξουν το νέο Τμήμα. «Μας δίνεται μια μοναδική ευκαιρία να χτίσουμε κάτι από την αρχή που είναι σπάνιο, όπως ξέρουμε στην Ελλάδα αυτή την περίοδο. Αυτό που πρέπει να χτίσουμε, πρέπει να το χτίσουμε σωστά για να έχει στέρεες βάσεις για το μέλλον”.
Είχε προηγηθεί ευχαριστήρια επιστολή του Προϊσταμένου του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας, Άγη Κονιδάρη, στην οποία μεταξύ άλλων ανέφερε χαρακτηριστικά:
“Θα ήθελα επίσης ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του Ιδρύματος κ. Ν. Μαραβέγια για τον εξαιρετικό συντονισμό και τις συνεχείς παρεμβάσεις του στον αγώνα που δόθηκε και οδήγησε στο επιτυχές αποτέλεσμα. Δεν θα μπορούσα όμως να παραλείψω να ευχαριστήσω και τον Αντιπρόεδρο της ΔΕ και επίτιμο καθηγητή του Τμήματός μας κ. Ι. Πολίτη που με το κύρος του και την εξαιρετική του διάθεση για βοήθεια συνέβαλε ουσιαστικά στην επανένταξη του Τμήματος μας.