Ευτυχές το 2021!

Φίλοι αναγνώστες του politisonline χρόνια πολλά. Ψυχραιμία και αντοχή. Μετά την ανάπαυλα των γιορτών θα μας χρειαστούν και τα δυο. Γι αυτό χαμογελάστε . Σκεφτείτε ότι υπάρχουν και μεγαλύτερες συμφορές στη ζωή από την οικονομική κρίση και την φτώχεια. Και αυτό δεν είναι φιλοσοφικό  κουβεντολόι αλλά ρεαλιστική διαπίστωση.
Πάμε τώρα στα δικά μας: θυμόσαστε που έλεγε ο Γιώργος Παπακωσταντίνου ότι το 2011 θα βγαίναμε στις αγορές; Έπεσε καμιά δεκαριά χρόνια έξω.Το 2021 είναι πιθανό να συμβεί αυτό.  Μέχρι τότε η χώρα θα στροβιλίζεται στην δίνη της στασιμοχρεωκοπίας . Σε λίγο μπαίνουμε στο 2016, την πιο σκληρή και πιο βάρβαρη χρονιά τις κρίσης. Οι αρνητικές εκπλήξεις και οι ανατροπές θα διαδέχονται η μια την άλλη. Οι δανειστές θα μας πυροβολούν χωρίς έλεος με το επιχείρημα “μας  κουράσατε. Αυτό είναι το τρίτο μνημόνιο και άμα σας αρέσει. Εσείς παρακαλέσατε να το πάρετε”.
Από την άλλη πρόσφυγες και μετανάστες θα εισβάλουν κατά χιλιάδες κάθε μέρα. Και θα εγκλωβιστούν στις παραγκουπόλεις που θα στηθούν έξω από τα αστικά κέντρα. Αυτή θα είναι η νέα Ελλάδα  τουλάχιστον μέχρι το 2020.Το τέλος των ψευδαισθήσεων ήρθε από το Αύγουστο. Δεν δικαιούται κανείς μας να παριστάνει τον ανήξερο. Δεν ξεγελάστηκε κανείς από τον ΣΥΡΙΖΑ. Όλα είχαν ψηφιστεί στη Βουλή πριν στηθούν οι δεύτερες κάλπες. Όσοι θέλουν να λένε ότι ο Τσίπρας τους κορόιδεψε έχουν μείνει στα Χριστούγεννα του 2014. Τότε που το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης ήταν το παραμύθι και η ελπίδα.