Ο Salt Bae απογοήτευσε τη Ν. Υόρκη με τις μερίδες και τις τιμές του

Από το Olivemagazine

Ο διάσημος Τούρκος σεφ Nusret Gökçe (aka Salt Bae) με την πιο αναγνωρίσιμη κίνηση αλατίσματος κρέατος, εξαργυρώνει τη φήμη του ανοίγοντας εστιατόρια εντός κι εκτός Τουρκίας. Και μπορεί ο κόσμος να κάνει ουρά για να τον δει εν δράση, δεν φαίνεται να ενθουσιάζονται το ίδιο όμως και όταν φτάνουν τα πιάτα στο τραπέζι τους ή ακόμη χειρότερα με το λογαριασμό.

Ο Salt Bae που λέτε άνοιξε πρόσφατα το εστιατόριο Nurs-Et στη Νέα Υόρκη, αλλά τα σχόλια που λαμβάνει από τους κριτικούς δεν τα λες και τόσο κολακευτικά. «Όλες οι κοπές ήταν λίγο σκληρές και χωρίς ιδιαίτερη γεύση» αναφέρει ο κριτικός γεύσης Robert Sietsema στο Eater New York, ενώ δεν παραλείπει να καυτηριάσει το γεγονός ότι οι μερίδες του φάνηκαν πολύ μικρές, σε αντίθεση με τις φουσκωμένες τιμές στον κατάλογο. Μάλιστα, όπως αναφέρει, οι μπριζόλες κοστίζουν από $70 έως $275, χωρίς συνοδευτικά.

Ακόμη πιο καυστικός ο Steve Cuozzo της New York Post που χαρακτηρίζει το εστιατόριο «κλοπή» λόγω των υψηλών τιμών του, ενώ κλείνει την κριτική του σημειώνοντας ότι θα προτιμούσε και πιάτα που μπορεί να πληρώσει και κάποιος που δεν είναι σουλτάνος!

Βέβαια, μπορεί οι κριτικοί γεύσης να μην έχουν εντυπωσιαστεί από το νέο εστιατόριο του Nusret Gökçe, ωστόσο η προοπτική και μόνο να δουν από κοντά τον διάσημο Salt Bae να κάνει τα «μαγικά» του κάνει τον υπόλοιπο κόσμο -τουλάχιστον όσους μπορούν να διαθέσουν το ανάλογο αντίτιμο- να συρρέει στο εστιατόριο του.