Εντυπωσιακή έκθεση του Dior στο Παρίσι - Φορέματα που φόρεσαν μεγάλες ντίβες όπως η Μάρλεν Ντίτριχ και η Ριάνα

Ο Οίκος Christian Dior γιόρτασε την 70η επέτειό του με την εντυπωσιακή έκθεση couturier du reve’ στο Μουσείο Διακοσμητικών Τεχνών στο Παρίσι. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης το κοινό είχε την ευκαιρία να δει την εξέλιξη του οίκου μόδας στην ιστορία του, εξερευνώντας τα 300 φορέματα υψηλής ραπτικής που φόρεσαν αστέρες, όπως η Μάρλεν Ντίτριχ και η Ριάνα.

Η έκθεσή του Dior είχε διάρκεια έξι μήνες και έριξε αυλαία την Κυριακή. Μάλιστα χαρακτηρίστηκε ως η πιο δημοφιλής, κερδίζοντας πάνω από 700.000 επισκέπτες, που περίμεναν υπομονετικά έως και τέσσερις περίπου ώρες για να μπορέσουν να θαυμάσουν ορισμένα από τα γνωστά σχέδια του φημισμένου Οίκου μόδας.

Στο εκθεσιακό χώρο βρέθηκαν και πολλοί διάσημοι του Χόλιγουντ και γνωστά μοντέλα, όπως η Τζένιφερ Λόρενς, ο Ρόμπερτ Πάτινσον και η Μπέλα Χαντίντ, οι οποίοι, όμως, δεν χρειάστηκε να περιμένουν στην ουρά.

Το «απόλυτο ρεκόρ» χαρακτήρισε την έκθεση του Dior ο διευθυντής του μουσείου, Νταβίντ Καμέο, στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Βέβαια, δεν είδαν όλοι θετικά την έκθεση του Christian Dior στο διάσημο μουσείο. Το γαλλικό περιοδικό Marianne ανέφερε πως το σεβάσμιο ίδρυμα, που βρίσκεται δίπλα στο μουσείο του Λούβρου, ξεπουλήθηκε.

Το μουσείο γίνεται «βιτρίνα καταστήματος»

Από την άλλη η συγγραφέας Agnes Poirier χαρακτήρισε το μουσείο «βιτρίνα καταστήματος για εμπορικές μάρκες… υπό το πρόσχημα της τέχνης».

Ο διευθυντής του μουσείου μίλησε για το θέμα αυτό στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, λέγοντας πως η έκθεση αυτή θα βοηθήσει οικονομικά το μουσείο, ώστε να ξεπεράσει την κρίση και τονίζοντας ότι «θα μας βοηθήσει να επαναπροσδιορίσουμε και να πληρώσουμε για επισκευές».