Μια πολύ καλή τακτική για να προλάβετε ακόμα και τη δίψα σας, είναι να έχετε μαζί σας πάντα ένα μπουκαλάκι νερού, είτε περπατάτε στο δρόμο είτε δουλεύετε στο γραφείο ή στο σπίτι. Έχοντας το νερό στο οπτικό σας πεδίο, αυξάνει τις πιθανότητές σας να το καταναλώσετε.

Σύμφωνα όμως με το myself.gr δεν είναι μόνο το πόσιμο νερό που συμβάλλει στην ενυδάτωσή σας, αλλά και τρόφιμα και ροφήματα όπου αυτό εμπεριέχεται. Αν και δεν τους φαίνεται εξ’ όψεως, τα φρούτα και λαχανικά αποτελούνται σε μεγάλο ποσοστό από νερό!

Σημαντικός εκπρόσωπος του καλοκαιριού είναι το καρπούζι! Το 91% αποτελείται από νερό, έχει ελάχιστες θερμίδες, είναι πλούσια πηγή βιταμίνης Α και καλίου, ενώ το ιδιαίτερο χρώμα του το οφείλει στο λυκοπένιο, φημισμένο για την αντικαρκινική του δράση. Από τα ροφήματα είναι εύκολο να αντιληφθείτε ότι το γάλα και οι χυμοί φρούτων μπορούν να σας ενυδατώσουν. Αντίθετα με ό,τι οι περισσότεροι μπορεί να νομίζουν, ακόμα και το τσάι και ο ο καφές μπορούν να συνεισφέρουν στην ημερήσια πρόσληψη υγρών σας. Τι θα συμβεί αν δεν έχουμε σωστή ενυδάτωση; Πολύ πιθανόν να βιώνουμε ζαλάδες και ανεξήγητους πονοκεφάλους, που θα υποβαθμίσουν την καθημερινότητά μας.