Ήρθε η ώρα να βάλουμε τη μάσκα μας

Οι μάσκες λέγεται ότι ήταν ένα από τα μυστικά ομορφιάς της Κλεοπάτρας αλλά και της Μαρίας Αντουανέτας, η οποία έφτιαχνε τη δική της μάσκα προσώπου από ασπράδια αβγών, που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν οι Γαλλίδες για να συσφίγγουν την επιδερμίδα τους.

Οι μάσκες δεν ήταν άγνωστες ούτε στα καθ’ ημάς, αφού οι γιαγιάδες μας χρησιμοποιούσαν φρούτα και λαχανικά, λάδι και άλλα υλικά της κουζίνας για να περιποιούνται το πρόσωπό τους. Σήμερα δεν χρειάζεται να καταφεύγουμε στη μαγειρική, αφού οι μάσκες βρίσκονται στην κορυφή της καλλυντικής πυραμίδας κάθε εταιρείας. Υπάρχουν, μάλιστα, σε διάφορους τύπους για διαφορετικές ανάγκες.

Η τελετουργία καθορίζεται από την κατάσταση του δέρματος και το είδος της μάσκας, ενώ συνεχώς υπάρχουν εξελίξεις στον τομέα, με τελευταία τη φόρμουλα που επιτρέπει να απομακρύνονται οι ρύποι και να δίνεται ενέργεια στα κύτταρα, χωρίς να αλλοιώνεται η υδρολιπιδική μεμβράνη της επιδερμίδας.

Περιποιηθείτε τον εαυτό με μάσκες προσώπου που απαιτούν αγνά υλικά που έχουμε όλες στο σπίτι μας. Παρακάτω σας προτείνουμε μερικές σπιτικές μάσκες ανάλογα τον τύπο του δέρματός σας.

Για ξηρές επιδερμίδες
Μάσκα με αβοκάντο
Μια πολύ εύκολη μάσκα προσώπου που απαιτεί μόλις ένα υλικό που δεν είναι άλλο από ½ αβοκάντο.

Οδηγίες
Λιώστε το αβοκάντο και απλώστε το στο πρόσωπό σας. Αφήστε το για 15-20 λεπτά. Και ξεπλύνετε. Ενυδατώνει πραγματικά το δέρμα σας!

Λιπαρή επιδερμίδα
Γκρέιπφρουτ και κρέμα γάλακτος

Αυτή η μάσκα προσώπου κάνει το δέρμα σας πραγματικά φρέσκο. Είναι η ιδανική, αν έχετε λιπαρή επιδερμίδα και αισθάνεστε πολύ κουρασμένη.

1 κουταλάκι του γλυκού χυμό γκρέιπφρουτ
1 κουταλάκι του γλυκού κρέμα γάλακτος
1 ασπράδι αυγού

Οδηγίες
Χτυπήστε το ασπράδι του αυγού μέχρι να γίνει αφράτο, προσθέστε την κρέμα γάλακτος και τον χυμό γκρέιπφρουτ και ανακατέψτε καλά. Απλώστε στο πρόσωπο για 15 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Για τα μάτια
Για τα πρησμένα και με μαύρους κύκλους μάτια το αγγούρι είναι το ιδανικό.

1/2 αγγούρι
Ροδόνερο

Οδηγίες
Τρίψτε και σουρώστε το αγγούρι και βάλτε τον χυμό του στο ψυγείο να κρυώσει. Πάρτε δύο κομμάτια βαμβάκι βουτηγμένα στο ροδόνερο (ή το νερό της βρύσης, αν δεν μπορείτε να βρείτε ροδόνερο) και βουτήξτε το στο κρύο χυμό του αγγουριού. Τοποθετήστε το βαμβάκι στα μάτια σας.

Πηγή:kathimerini