Μήπως το παράκανες με τον ήλιο;

Ένα πράγμα που λατρεύουμε εμείς οι γυναίκες τους καλοκαιρινούς μήνες είναι η ηλιοκαμένη μας επιδερμίδα και ιδιαίτερα στο πρόσωπο. Αν όμως το παράκανες και το αποτέλεσμα είναι να έχεις γίνει σαν ντοματούλα, το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξεις αφού βάλεις γιαούρτι, είναι το μακιγιάζ σου!

Η αισθητικός και παρουσιάστρια Τέτα Καμπουρέλη σου δίνει χρήσιμες συμβουλές για να πετύχεις το μακιγιάζ σου και να μην ερεθίσεις παραπάνω την επιδερμίδα σου.

Συμβουλή#1 Μην «υπερφορτώσεις» το δέρμα σου

Το δέρμα σου είναι πολύ ευαίσθητο μετά από πολύωρη έκθεση στον ήλιο, οπότε φρόντισε να μην υπερβάλεις με κρέμες, μέικ απ και τονωτικές λοσιόν που μπορεί να ερεθίσουν ακόμα περισσότερο το πρόσωπό σου.

Συμβουλή#2 Ενυδάτωση με το σωστό προϊόν

Η ενυδάτωση είναι το παν πριν το μακιγιάζ, πόσο μάλλον αν σε έχει κάψει και ο ήλιος! Βάλε αρκετή ποσότητα ενυδατικής πριν κάνεις οτιδήποτε άλλο, αλλά φρόντισε αυτό το προϊόν που θα επιλέξεις να είναι 100% φυσικό για να μη σου δημιουργήσει παραπάνω ερεθισμούς και αλλεργίες. Ακόμα καλύτερα, επέλεξε μια ενυδατική με αλόη που είναι super ενυδατική και αναπλάθει τα νεκρά κύτταρα.

Συμβουλή#3 Αντηλιακή κρέμα  αντί για μέικ απ

Ακόμα και το απόγευμα, κάνε σύμμαχο την αντηλιακή σου κρέμα! Πόνταρε σε ένα προϊόν με χρώμα ή μια BB Cream με προστασία από τις ακτίνες UVA και UVB που υπόσχεται απόλυτη κάλυψη ενώ ταυτόχρονα σε προστατεύει ακόμα και από τις μηδαμινές ακτίνες ηλίου πριν το ηλιοβασίλεμα.

Συμβουλή#4 Τελευταίο tip

Το μόνο που θα χρειαστείς για να ολοκληρώσεις το καλοκαιρινό μακιγιάζ σου είναι λίγο ρουζ για έξτρα χρώμα υγείας αλλά παρέμεινε φειδωλή ακόμη και με αυτό! Η μάσκαρα και το αγαπημένο σου λιπ γκλος είναι βεβαίως αυτά που θα απογειώσουν το summer look σου.

Από την Τέτα Καμπουρέλλη Αισθητικός- Παρουσιάστρια