Το "Sex and the City" της Αφρικής προκαλεί αντιδράσεις

Η «Αφρικανική Πόλη» ονομάζεται η νέα τηλεοπτική σειρά, που εξιστορεί την ζωή μιας παρέας νέων γυναικών που ζουν στην Γκάνα και φιλοδοξεί να γίνει το αντίστοιχο Sex and the City της αφρικανικής ηπείρου.

Η ιστορία αφορά σε πέντε έξυπνες, σύγχρονες και μορφωμένες γυναίκες, που μετά από χρόνια που έχουν ζήσει στο εξωτερικό, επιστρέφουν στην Γκάνα και ζουν, ερωτεύονται, διασκεδάζουν, όπως όλες οι γυναίκες στον κόσμο.

Κοκτέιλ, ρούχα και σεξ πρωταγωνιστούν φυσικά στη σειρά, όπως και κάποια άλλα προβλήματα, σαν την αργή σύνδεση στο ίντερνετ ή τις διακοπές ηλεκτροδότησης. Ηρωίδες της σειράς, η πρωταγωνίστρια δημοσιογράφος Νανάγια, η Σάντε που είναι απόφοιτος του Χάρβαρντ, η Νγκόζι που είναι εθελόντρια σε ανθρωπιστική οργάνωση, η δικηγόρος Μάκενα με σπουδές στην Οξφόρδη και η επιχειρηματίας Ζαινάμπ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο govastileto.gr,  η σειρά έχει δεχτεί ήδη έντονη κριτική πριν αρχίσει να προβάλλεται μιας και οι περισσότερες γυναίκες στην Γκάνα ζουν πολύ φτωχά αντιμετωπίζοντας πολλές δυσκολίες και αποκλεισμούς.