Αποκάλυψη - σοκ από τη Τζέιν Φόντα: Με κακοποίησαν σεξουαλικά όταν ήμουν μικρή

Είναι γνωστό ότι πίσω από τα φώτα, τις κάμερες, τη δημοσιότητα και το χρήμα, πολλές φορές μπορεί να βρίσκεται ένα δράμα καλά κρυμμένο.

Έτσι και στην περίπτωση της Τζέιν Φόντα, η οποία αποκάλυψε πως όταν ήταν μικρή είχε πέσει θύμα βιασμού.

Η πασίγνωστη ηθοποιός αποφάσισε να μιλήσει ανοιχτά για την ανατριχιαστική εμπειρία της, με σκοπό να  μεταφέρει ένα κοινωνικό μήνυμα στις νέες γενιές.

«Για να σας δώσω να καταλάβετε πόσο η πατριαρχία επηρεάζει και επιβάλλεται στο γυναικείο φύλο; Με έχουν βιάσει, έχω κακοποιηθεί σεξουαλικά όταν ήμουν παιδί. Πάντα πίστευα ότι αυτό είναι δικό μου λάθος. Νόμιζα ότι δεν έκανα ή δεν είπα το σωστό πράγμα», είπε η Φόντα σε συνέντευξη στην ηθοποιό Brie Larson για την εκπομπή «Net-A-Porter»,  μιλώντας για τον φεμινισμό. Όπως ήταν φυσικό το ακροατήριο έμεινε άφωνο.

«Μιλάω για  νέα κορίτσια που πέφτουν θύματα βιασμού και δεν γνωρίζουν καν ότι είναι βιασμός. Σκέφτονται θα πρέπει να έγινε γιατί είπα όχι με λάθος τρόπο;», δήλωσε, τονίζοντας ότι της πήρε 60 χρόνια για να μάθει να λέει το… σωστό «όχι».

Σημειώνεται ότι και η μητέρα της ηθοποιού έχει κακοποιηθεί σεξουαλικά όταν ήταν νέα, ενώ, όπως η 79χρονη αποκαλύπτει, είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει όταν η Jane ήταν 12 ετών.

Για τη σχέση της με τους άντρες είπε: «Με το πέρασμα του χρόνου επέλεξα να είμαι ο εαυτός μου και δεν προσπαθώ να αλλάξω για να είμαι αρεστή σε έναν άντρα. Μεγάλωσα με την ”αρρώστια” του να ικανοποιώ και να ευχαριστώ. Τώρα πια τέλος. Δεν το κάνω».

Κλείνοντας η Τζέιν Φόντα αποκάλυψε επίσης ότι έχει απολυθεί από δουλειά επειδή δεν ενέδωσε σε ανήθικες προτάσεις του αφεντικού της.

1944 – Με τον διάσημο πατέρα της, Henry Fonta

Οι γονείς της στη Νέα Υόρκη το 1938. Η Φόντα βρίσκεται μέσα στο βρεφικό καλάθι