Ντόντα εναντίον Αθηνάς: Με κατέστρεψες επαγγελματικά - Θέλω 10 εκατ. δολάρια

Ο “πόλεμος” ανάμεσα στην Αθηνά Ωνάση και τον Αλβάρο ντε Μιράντα Νέτο έχει ήδη αρχίσει, με τον τελευταίο να ζητά από την πρώην σύζυγό του 10 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Ντόντα, όπως είναι το χαϊδευτικό του, ζητά από τη βαθύπλουτη κληρονόμο το ποσό αυτό ως αποζημίωση, καθώς την κατηγορεί ότι εξαιτίας της έχει κακές επιδόσεις στην ιππασία, με αποτέλεσμα να βρεθεί  στην 205η θέση της παγκόσμιας κατάταξης από τη 10η όπου βρισκόταν.

Τα χρήματα αυτά είναι από χρηματικά έπαθλα και χορηγίες που είχε εξασφαλίσει ως επαγγελματίας ιππέας για την εταιρεία που ίδρυσαν μαζί με την Αθηνά, το 2010.

Δημοσίευμα της Espresso αναφέρει ότι ο δυο φορές χάλκινος Ολυμπιονίκης βρίσκεται σε μεγάλη κόντρα με την Αθηνά, καθώς υποστηρίζει ότι η επαγγελματική του κατρακύλα οφείλεται στην Αθηνά, η οποία του απαγόρευσε να χρησιμοποιεί τα άλογα που είχαν αγοραστεί με δικά της χρήματα. Το αποτέλεσμα είναι ότι ο Βραζιλιάνος αναγκάστηκε να προπονείται με άλογα κατώτερων δυνατοτήτων και έτσι δεν κατάφερε να έχει τις νίκες και τα χρηματικά έπαθλα που υπολόγιζε.

Η αγωγή του Βραζιλιάνου Αλβάρο κατατέθηκε από την δικηγόρο του Πρισίλα Κορέα ντα Φονσέσκα, γνωστή και ως η «βασίλισσα των διαζυγίων», τον Οκτώβρη του 2016, λίγους μήνες μετά τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, με το αγαπημένο του άλογο Cornetto K.

Πέρα από τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν είχε καμιά άλλη πρόσβαση στα πανάκριβα άλογα της Αθηνάς, τα οποία φυλάσσονται σε στάβλους στους οποίους δεν επιτρέπεται η είσοδος του.