Αυτή είναι η πιο ακριβή βίλα στον κόσμο! (photos)

Το πιο ακριβό σπίτι στον κόσμο, το οποίο βρίσκεται στη νότια Γαλλία, βγήκε στην αγορά και αναμένεται να πωληθεί για πάνω από 350 εκατομμύρια ευρώ.

Η υπερπολυτελής αυτή βίλα, που μέχρι σήμερα ανήκε στην Suzanne Marnier-Lapostolle, η οποία είναι μέλος της επιφανούς δυναστείας των Grand Marnier, βρίσκεται στην γαλλική περιοχή Saint-Jean-Cap-Ferrat όπου πολλοί δισεκατομμυριούχοι έχουν τις κατοικίες τους.

Η βίλα, βγαίνει στην αγορά σε μία περίοδο που η χώρα, παλεύει να εξομαλύνει τις συνέπειες μιας εκ των δυσκολοτέρων οικονομικών κρίσεων στην ιστορία της και η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει λύση στα προβλήματα ασφαλείας που ανακύπτουν λόγω τρομοκρατίας.

Τα παραπάνω ωστόσο δεν φαίνεται να πτοούν τους μεσίτες που διαχειρίζονται την πώληση της συγκεκριμένης κατοικίας και που παρά την σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες της Γαλλίας, δηλώνουν πως το σπίτι που κάποτε ανήκε στον Βασιλιά του Βελγίου, Λεοπόλδο τον Β’ μπορεί να γίνει δικό σας για 350 εκατομμύρια ευρώ.

Η συγκλονιστικής κομψότητας κατοικία των 14 υπνοδωματίων διαθέτει πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων και έχει κτιστεί σε μία από τις πιο πολυτελείς, παραθαλάσσιες και προφυλαγμένες συνοικίες κοντά στην πόλη της Νίκαιας.

Διάβασμα δίπλα στην πισίνα, η ζωή στην έπαυλη Les Cebres το 1973. Πηγή: Getty Images,

Εκείνοι που χρησιμοποιούσαν την βίλα για διακοπές, συνήθως στην εποχή της Μπελ Επόκ, ήταν πολλοί ανάμεσά τους και ο Winston Churchill που λάτρευε να ζωγραφίζει τους κήπους. Πηγή: INF photo

Πηγή: CNN

Η έπαυλη διαθέτει μερικούς από τους πιο όμορφους κήπους στην Ευρώπη. Στην έκταση των 140 στρεμμάτων που καταλαμβάνει βρίσκονται περιποιημένοι κήποι, 15.000 φυτά και περίπου 20 θερμοκήπια που περιλαμβάνουν σπάνια τροπικά φυτά.

Το κάστρο διαθέτει μία μεγάλη και περίτεχνη αίθουσα δεξιώσεων και στάβλους χωρητικότητας 30 αλόγων.

Όποιος διαθέσει τα χρήματα που απαιτούνται για την απόκτησή του θα έχει γείτονες τον Βρετανό Συνθέτη Andrew Lloyd Webber και τον Αμερικανό μεγιστάνα της τεχνολογίας, Paul Allen.

Πηγή: CNN

Paul Alen,συνιδριτής της Microsoft. Πηγή: Alamy Stock Photo

Τελευταία ιδιοκτήτρια του κάστρου Les Cedres ήταν η Suzanne Marnier-Lapostolle, μέλος της δυναστείας με τα λικέρ Grand Marnier. Ωστόσο, όταν η εταιρεία εξαγοράστηκε από την Campari, τον περασμένο Μάρτιο, το σπίτι επίσης πέρασε στην κατοχή του Ιταλικού ομίλου ποτών.

Η Campari αποφάσισε να πουλήσει το σπίτι και η κληρονόμος του έβαλε πωλητήριο στο σπίτι που ανήκε στην οικογένειά τηςαπό το 1924.

Το κάστρο αυτή τη στιγμή διαθέτει 15 επαγγελματίες κηπουρούς οι οποίοι εργάζονται με πλήρες ωράριο και η κληρονόμος ελπίζει πως ο επόμενος ιδιοκτήτης θα τους κρατήσει.

Ωστόσο, υπάρχουν φόβοι πως η έπαυλη θα περάσει στα χέρια κερδοσκόπων οι οποίοι θα χρησιμοποιήσουν τους μοναδικής ομορφιάς κήπους του κάστρου για να χτίσουν ακριβά και πολυτελή οικήματα.
«Χρειάζεται να ληφθούν ενέργειες που θα αποτρέψουν μία τέτοια πιθανότητα» αναφέρει ένας μεσίτης ο οποίος ασχολείται με την έπαυλη και ήδη έχει λάβει προσφορές για το κάστρο.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η βιβλιοθήκη του κάστρου διαθέτει πάνω από 3.000 βιβλία και η έπαυλη διαθέτει επιβλητικούς πολυελαίους, πίνακες ζωγραφικής και ιστορικά έπιπλα. Πηγή: CNN

Πηγή: CNN

Η έπαυλη από το λιμάνι. Είναι διακριτή από όλη την περιοχή. Πηγή: GoffPhotos

Μάλιστα, ο ίδιος μεσίτης προσθέτει πως: «Δεν έχουμε λάβει οδηγίες για να το πουλήσουμε. Τέτοιου είδους ιδιοκτησίες βγαίνουν στην αγορά πολύ διακριτικά» ενώ επισημαίνει πως «παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Γαλλία, θα βρεθεί κάποιος αγοραστής για το κάστρο».

Άλλωστε, όπως ο ίδιος συνεχίζει «οι αγορές που κάνουν οι δισεκατομμυριούχοι δεν έχουν να κάνουν και πολύ με την οικονομική κατάσταση που επικρατεί στις χώρες, επομένως σίγουρα θα υπάρξει διεθνές ενδιαφέρον».

Σημειώνεται πως η πολυτελής μάρκα Grand Marnier δημιουργεί κονιάκ και λικέρ για πάνω από 150 χρόνια.Η ιστορία της ξεκινά όταν ο Jean-Baptiste Lapostelle ίδρυσε ένα αποστακτήριο για λικέρ το 1827. Το 1876, χρονιά την οποία η εγγονή του παντρεύτηκε τον Louis-Alexandre Marnier, γιο μιας οικογένειας οινοποιών από την περιοχή Sancerre, η οικογένεια Marnier Lapostolle «γεννήθηκε».

Η εταιρεία διοικήθηκε από έξι γενιές της συγκεκριμένης οικογένειας.

Ωστόσο, τον Μάρτιο του 2017, η μάρκα Grand Marnier προστέθηκε στο πορτφόλιο του Ιταλικού γκρουπ ποτών Campari το οποίο εκτός από την μάρκα πήρεστην κατοχή του την και την ιστορική βίλα, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Campari, Bob Kunze-Concewitz, δήλωσε στο Bloomberg πως ήδη έχει δεχθεί προσεγγίσεις από αγοραστές που εδρεύουν στην Μέση Ανατολή και την Βόρειο Αμερική.
Μάλιστα, αποκάλυψε πως τα κέρδη από την πώληση του κάστρου θα μοιραστούν στους μετόχους της εταιρείας.

Η περιοχή Saint-Jean-Cap-Ferrat, όπου είναι χτισμένο το κάστρο, με μόλις 2000 κατοίκους, έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον προσωπικοτήτων, διασήμων και μελών βασιλικών οικογενειών καθ’όλη τη διάρκεια της ιστορίας της.
Ο Winston Churchill , οι Charlie Chaplin και David Niven, ο συγγραφέας William Somerset-Maugham, οι κινηματογραφικοί αστέρες Elizabeth Taylor και Richard Burton, και ο Πρίγκιπας Rainier III του Μονακό είναι μερικοί μόνο από αυτούς.

Μέχρι πρότινος, η πιο ακριβή αγοραπωλησία που σημειώθηκε στην Γαλλική Ριβιέρα, γύρω από την πόλη της Νίκαιας σημειώθηκε το 2008, όταν ο Ρώσος ολιγάρχης Mikhail Prokhorov προσέφερε 320 εκατομμύρια ευρώ για να αγοράσει την βίλα Leopolda.

Η εκπληκτική βίλα στη Villefranche-sur-Mer, δίπλα στη Saint-Jean-Cap-Ferrat, ανήκε στη Lily Safra, η οποία την κληρονόμησε από τον τραπεζίτη σύζυγό της, Edmond Safra.
Ο κ. Prokhorov εγκατέλειψε την αγορά της έπειτα από το ξέσπασμα της χρηματοοικονομικής κρίσης που ξέσπασε το 2008, με την κ. Safra να του κάνει μήνυση και τελικώς να το αποσπά το ποσό των 33 εκατομμυρίων λιρών.

Μεγάλος λάτρης της συγκεκριμένης ακτογραμμής της Γαλλικής Ριβιέρας, ο Βασιλιάς Λεοπόλδος ο ΙΙ κάποτε είχε στην κατοχή του όλη την δυτική πλευρά του Cap Ferrat.
Το 1904 αγόρασε την Villa Pollonnais, η οποία χτίστηκε το 1830, καθώς και τα 60 στρέμματα γης τα οποία καταλάμβανε και μετά από μία λεπτομερή ανακαίνιση την ονόμασε Le Cedres. Η έπαυλη αρχικά χρησιμοποιήθηκε ως η θερινή του κατοικία.

Ο άνθρωπος που σχεδίασε τους κήπους του Πύργου του Άιφελ και του Μεγάρου των Ηλυσίων είναι υπεύθυνος για τον εκπληκτικό σχεδιασμό των κήπων που βρίσκονται στη βίλα Le Cedres.

Η περιοχή Cap Ferrat κατονομάστηκε το 2012 ως η δεύτερη πιο ακριβή περιοχή για την απόκτηση κατοικίας στον κόσμο μετά το Μονακό, με τους κατοίκους της να απολαμβάνουν ένα ευχάριστο κλίμα και μία μαγευτική θέα στη θάλασσα και στην υπερσύγχρονη μαρίνα της.

Πηγή: GoffPhotos