Χωρίς τα «Νέα» σήμερα – Απεργία στον ΔΟΛ

politisonline
Δημοσιεύθηκε Δεκέμβριος 20, 2016, 11:25 πμ
4 secs

Για πρώτη φορά στην ιστορία του ΔΟΛ η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ δεν βρίσκεται στα περίπτερα λόγω της 24ωρης απεργίας που κήρυξε από χθες στις 19.00 η ΕΣΗΕΑ.

Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι 4 και 5 μήνες, ενώ όλα δείχνουν ότι δεν πρόκειται να πάρουν ούτε το δώρο των Χριστουγέννων.

Ουσιαστικά από χθες στις 19:00 και μετά τη σχετική απόφαση των εργαζόμενων ο ΔΟΛ κατέβασε ρολά. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους και κήρυξαν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, γεγονός που σημαίνει ότι δεν εκδίδεται τόσο η εφημερίδα “Τα Νέα”, δεν θα εκδοθεί ούτε και η εφημερίδα “Το Βήμα” αν δεν αλλάξει κάτι άμεσα, ενώ στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM θα “παίζει” μόνο μουσική και στα sites του ομίλου “tanea.gr, tovima.gr και in.gr” δεν θα ανανεώνονται.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστική της κατάστασης η απόφαση των εργαζόμενων να προχωρήσουν σε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες μέχρις να πιστωθεί έστω το πρώτο 15ημερο του Αυγούστου συν το δώρο των Χριστουγέννων.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν πληρωθεί για τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και το πρώτο 15ημερο του Δεκεμβρίου και δεν έχουν λάβει ούτε και το δώρο των Χριστουγέννων.