Δίωξη για φοροδιαφυγή & ξέπλυμα χρήματος 45 εκατ. ευρώ σε βάρος του Σ. Ψυχάρη

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε σε βάρος του Σταύρου Ψυχάρη, για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος που αγγίζει τα 45 εκατομμύρια ευρώ.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών κατηγορεί τον εκδότη έπειτα από έρευνα του ΚΕΦΟΜΕΠ και έλεγχο των εισοδημάτων του κ. Ψυχάρη από το 2000 και μετά. Κατά την έρευνα διαπιστώθηκε κενό δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Η δικογραφία που είχε σχηματιστεί μετά το πόρισμα του ΚΕΦΟΜΕΠ είχε διαβιβαστεί στην Εισαγγελία όπου ο εκδότης έδωσε εξηγήσεις, μέσω υπομνήματος. Παρ’ όλα αυτά ο Σταύρος Ψυχάρης αντιμετωπίζει νέες κατηγορίες, ενώ υπόθεση αναμένεται να διαβιβαστεί σε ανακριτή.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του κ. Ψυχάρη εκκρεμεί δικογραφία για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία, μετά από έρευνα που έγινε από τους οικονομικούς εισαγγελείς για τα εταιρικά δάνεια του ΔΟΛ. Τα δάνεια αυτά κρίθηκαν νόμιμα, όχι όμως και τα προσωπικά δάνεια του εκδότη.

Επίσης ο ίδιος κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες, καθώς φέρεται ότι δεν είχε υποβάλει τη δήλωση ως υπόχρεος για συνεχείς χρονιές.