Μπερέν Γκιοκγιλντίζ: Το παιδί-θαύμα Μελέκ ή Τουρνά του "Anne"

Ο ανταγωνισμός των καναλιών στο prime time κάθε χρόνο είναι “σκληρός”. Η μεγάλη έκπληξη φέτος ήρθε από τον ΑΝΤ1 και το σήριαλ «Anne», που στα ελληνικά σημαίνει «Μητέρα».

Πρόκειται για μία ιαπωνική σειρά που μεταφέρθηκε στην τουρκική τηλεόραση. Οι λόγοι που κατάφερε να αγαπηθεί τόσο από το ελληνικό κοινό η, τουρκικής παραγωγής, σειρά είναι πολλοί. Αδιαμφισβήτητα ο κυριότερος είναι η μικρή Μελέκ ή Τουρνά.

Η οκτάχρονη Μπερέν Γκιοκγιλντίζ, όπως είναι το πραγματικό της όνομα, είναι ένα σπάνιο ταλέντο, ένα παιδί-θαύμα, σύμφωνα με τη γειτονιά της.

Η Μπερέν έχει ήδη παίξει σε τρία τουρκικά σήριαλ και σε δύο ταινίες, ενώ το ταλέντο έχει αναγνωριστεί και της έχει βραβευτεί τέσσερις φορές.

Στο Anne έχει γίνει συμπαθής στο κοινό λόγω του ρόλου της, αλλά είναι και ιδιαίτερα εκφραστική. Στη σειρά υποδύεται ένα κακοποιημένο παιδί, που το πρόσωπό του είναι χαραγμένο με συναισθήματα χαράς, λύπης και αγωνίας.

Η Μπερέν παραμένει παιδί και έτσι η συμμετοχή της στο σίριαλ γίνεται με συνοδεία ψυχολόγου. Εξάλλου αυτός ήταν και ο όρος που έθεσαν οι γονείς της στην παραγωγή, να είναι παρών στα γυρίσματα ψυχολόγος για να εξηγεί στο παιδί όσα συμβαίνουν και να μην του μείνουν τραύματα.

Η μικρή πρωταγωνίστρια πέρα από σταρ της τηλεόρασης είναι σταρ και στο Instagram, αφού έχει ήδη 300.000 φαν και ποστάρει διαρκώς φωτογραφίες από τα γυρίσματα της σειράς. Οι γονείς της, όμως, κατηγορούνται για υπερβολική έκθεση και εκμετάλλευση, καθώς από τη συμμετοχή της Μπερέν στην τηλεόραση και τα social media αυξάνονται διαρκώς οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί.

Η Μπερέν σε συνέντευξή της δηλώνει καλή μαθήτρια, όπως και ότι της αρέσουν τα αγγλικά και η ζωγραφική. «Ζωγραφίζω όμως και σπίτια και παιδιά» διευκρινίζει και αποκαλύπτει ότι δεν θέλει στην πορεία να γίνει ηθοποιός αλλά να ασχοληθεί με την γυμναστική ή την κολύμβηση, λέγοντας: «Είμαι πολύ καλή, κάνω βουτιές στο 1,5 μέτρο».

Σε συνέντευξή της ανέφερε πώς «Είναι ένα τραγούδι το “Cennet Kokulum” που όταν το ακούω κλαίω. Έτσι το βάζουν να το ακούω στα ακουστικά. Επίσης σκέφτομαι άσχημα πράγματα, σκέφτομαι ότι κάτι κακό μπορεί να συμβεί στη μαμά μου και κλαίω».

Η Μπερέν αναφέρθηκε και στην γνωστή σκηνή από την σειρά, όπου η μητέρα της την έβαλε σε μια σακούλα σκουπιδιών και την έβγαλε στα σκουπίδια «Δεν ήταν μια βρώμικη, ήταν μια καθαρή σακούλα. Άνοιξα πολλές τρύπες στο πίσω μέρος για να μπορώ να αναπνέω. Και μέσα είχα ποπ κορν, έτρωγα ενώ ήμουν μέσα. Μάλιστα, όταν χρειάστηκε να την ανοίξουν, είχα ακόμα στο στόμα μου ποπ κορν και για να μη φανεί στην κάμερα τα έβαλα με τη γλώσσα μου στα πλάγια».