"Αισθάνεστε σαν να σας έχει χτυπήσει τρένο;"-Ο αλγόριθμος για τη διάγνωση της γρίπης που έγινε viral! (φώτο)

Η δραστηριότητα της γρίπης στη χώρα μας μπορεί να είναι σε χαμηλά επίπεδα, αλλά δε συμβαίνει το ίδιο στην υπόλοιπη Ευρώπη, στις ΗΠΑ και στην Αυστραλία όπου τα επίπεδα της γρίπης είναι αρκετά υψηλά.

Από τις πρώτες μέρες του 2018 περίπου επτά εκατομμύρια Ιταλοί χρειάστηκαν ιατρική βοήθεια εξαιτίας της γρίπης.

Ένας χρήστης του twitter βλέποντας ότι όλο και περισσότεροι “ανεβάζουν” στα social media για την επιδημία, σχεδίασε έναν αλγόριθμο ώστε να μπορούν οι ασθενείς να ξεχωρίζουν τα συμπτώματα της γρίπης από ένα απλό κρύωμα. Το συγκεκριμένο σχεδιάγραμμα έγινε θέμα και από τον Independent.

Οι ερωτήσεις του «αλγόριθμου» είναι “Αισθάνεστε σαν να σας έχει χτυπήσει τρένο; Αν η απάντηση είναι ‘όχι’, τότε δεν έχετε τη γρίπη. Αν η απάντηση είναι ‘ναι’, τότε υπάρχουν δύο ακόμα ερωτήσεις. Σας έχει χτυπήσει τρένο; Αν ‘ναι’ τότε είναι αλήθεια, αν ‘όχι’, έχετε τη γρίπη”.

Ακόμα, ένας χρήστης του twiiter, ο οποίος είναι γιατρός έγραψε ότι το αγαπημένο του «εργαλείο διάγνωσης» είναι η ερώτηση για το αν ο ασθενής θα μπορούσε να σηκωθεί από τον καναπέ ώστε να φτάσει ένα ράφι που πάνω είχε χρήματα. Αν μπορούσε, τότε δεν είχε γρίπη.