Pre-Christmas σαββατοκύριακο με bazaar, event και εκπλήξεις στην Αθήνα

Μια εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα και τα  bazaar και τα  event έχουν την τιμητική τους. Τι καλύτερο από το να δοκιμάσετε λιχουδιές, να αποκτήσετε δώρα για εσάς και τους φίλους σας ακόμη και με μερικά ευρώ και να βοηθήσετε ανθρώπους που το χρειάζονται;

Βρείτε τι σας ταιριάζει, φορέστε…αθλητικά ή άνετα παπούτσια και ξεκινήστε. Το πιο χαρούμενο σαββατοκύριακο του χρόνου – μέχρι το επόμενο φυσικά – ήρθε.

Μόνο για σήμερα:

Fairtrade Christmas Bazaar #2
Μία ανάσα πριν από τα Χριστούγεννα, από τις 10.30 το πρωί έως τις 14.00 το μεσημέρι στο Κουκάκι, ελάτε να μοιραστούμε ένα φλιτζάνι Δίκαιο καφέ και να ανακαλύψουμε μία ακόμη μεγαλύτερη ποικιλία #fairtrade προϊόντων για το γιορτινό τραπέζι, ιδέες και τιπς για το πώς θα τα χρησιμοποιήσουμε καθώς και πρωτότυπα Δίκαια δωράκια της τελευταίας στιγμής για τους αγαπημένους μας!
Με αυτόν τον τρόπο, έχετε την ευκαιρία παράλληλα να προσφέρετε συνθήκες αξιοπρεπούς ζωής και εργασίας σε μικρούς παραγωγούς από όλες τις γωνιές του πλανήτη!
Ας κάνουμε μαζί τα φετινά Χριστούγεννα πιο Δίκαια για όλους.
Στρατηγού Κοντούλη 7 Κουκάκι
10:30 π.μ. – 2 μ.μ.

Παζάρι της “Διάβασης”
Η «ΔΙΑΒΑΣΗ» πραγματοποιεί το ετήσιο χριστουγεννιάτικο παζάρι, στη Στοά Κοραή (στάση μετρό: Πανεπιστήμιο), από τις 11 π.μ. έως τις 9μ.μ. Οι επισκέπτες μπορούν να βρουν χειροποίητα δώρα, στολίδια και γλυκά φτιαγμένα από τις δημιουργικές ομάδες του Προγράμματος. Τα έσοδα του παζαριού θα διατεθούν για τις ανάγκες του ΚΕΘΕΑ «ΔΙΑΒΑΣΗ».

Fran & Lili goes to Barrett: Christmas Bazaar
barrettΘα μπορούσαμε να ονομαστεί και GO ON PLEASE, TAKE MY MONEY, αλλά ο τίτλος που τελικά επιλέχθηκε ήταν πιο… ευγενικός και πιο εορταστικός. Τα αγαπημένα σας ρούχα έρχονται στις κρεμάστρες του πάνω ορόφου του Barrett, για ένα ολόκληρο Σάββατο θα μπορείτε να αγοράσετε δώρα για τις φίλες σας ή εσάς.
Θα πρέπει, βέβαια, να προλάβετε.
Πρωτογένους, Μοναστηράκι.

Felicity Bazaar Xmas 2016,
Μοναδικά δώρα -γούρια, κοσμήματα, ιδιαίτερα αντικείμενα- σε προσιτές τιμές και με την υπογραφή ταλαντούχων καλλιτεχνών – θα βρείτε στο Felicity Xmas Bazaar 2017, από τις 10 έως τις 20.00, στον καινούριο πολυχώρο Kodo Stage στην οδό Αιόλου.
designΔιοργανώνεται για πρώτη φορά από μια ομάδα Ελλήνων designers (Aliki ‘n’ the Jaz rabbit, Atrakt V, Danae Alatari daisyreaction, “elsa” Elsa Mouzaki Jewellery, Imisi Bracelets, Pavlina Alexia Jewel Pavlina Verouki, Penelope Kallirosi Jewellery, Sockool, Tree InBlossom, Ζωή χειροποίητο κόσμημα), η οποία επιδιώκει να φέρει σε επαφή το κοινό με ό,τι νέο συμβαίνει στο ελληνικό design. Οι επισκέπτες του bazaar, μάλιστα, μπαίνουν αυτόματα σε κλήρωση όπου δέκα από αυτούς θα κερδίσουν από ένα δώρο με υπογραφή.
Kodo Stage: Αιόλου 45 & Καρόρη 23, 2ος όροφος, Αθήνα.

Christmas Sale at Tsouknida

%cf%84%cf%83%ce%bf%cf%85%ce%ba%ce%bd%ce%b9%ce%b4%ce%b1Η TSOUKNIDA ντύνεται χειμερινά και γιορτινά και σας προσκαλεί στο atelier της! Εφοδιαστείτε με την πιο καλή σας διάθεση κι ελάτε να γιορτάσουμε . Μπορείτε να δείτε την χειμερινή μας συλλογή, αλλά και κομμάτια από τις παλαιότερες, έχοντας την ευκαιρία να επωφεληθείτε από τις χριστουγεννιάτικες προσφορές μας.
Όλα αυτά παρέα με ζεστό κρασί, καφέ, κέικ και σνακς, σ’ ένα ολοήμερο event στο χώρο μας.
Οικονόμου 1, Εξάρχεια, 11:00-21:00.

Χάρητος Christmas Party
partiTο καθιερωμένο χριστουγεννιάτικο πάρτι της οδού Χάρητος στο Κολωνάκι επιστρέφει. Γιορτάσουμε τo ξεκίνημα της χριστουγεννιάτικης περιόδου, όλοι μαζί στον δρόμο της παρέας, των street happenings και του πιο ιδιαίτερου shopping. Από τις 10 το πρωί το κλίμα στον αγαπημένο μας δρόμο θα είναι άκρως γιορτινό με τους πιο όμορφους στολισμούς και τα καταστήματα να σας υποδέχονται, έτοιμα να σας προσφέρουν διάφορα κεράσματα και ποτά. Γούρια για το νέο έτος, ρούχα, παππούτσια, κοσμήματα και ό,τι άλλο χρειάζεστε θα τα βρείτε εδώ!
Η Angelina Grigoratouθα είναι εκεί για να «ντύσει» το πάρτυ λίγο πιο… χριστουγεννιάτικα με τις μουσικές της επιλογές και την έντονη μουσική παρουσία του Frank Sinatra κάνοντας τη διάθεσή μας να ανέβει ακόμη περισσότερο.

Σήμερα και αύριο στην πόλη:

Χριστουγεννιάτικο bazaar του Κέντρου Ζωής 
Το Κέντρο Ζωής, διοργανώνει σήμερα και αύριο χριστουγεννιάτικο Bazaar στο ΓΗ Κ44 (Κωνσταντινουπόλεως 44), χάρη στη φιλοξενία της Οργάνωσης Γη.
%ce%ba%ce%b5%ce%bd%cf%84%cf%81%ce%bf%ce%b6%cf%89%ce%b7%cf%82Όσοι επισκεφθείτε το χώρο, θα μπορέσετε να προμηθευτείτε, σε συμβολικές τιμές, εξαιρετικής ποιότητας ρούχα, αξεσουάρ, καλλυντικά και άλλα προϊόντα – προσφορά πολλών μεγάλων εταιρειών που στηρίζουν την προσπάθεια του Κέντρου Ζωής, με σκοπό την συγκέντρωση οικονομικών πόρων. Στο πλαίσιο του φετινού Bazaar, διοργανώνεται Λαχειοφόρος Αγορά με λαχνούς αξίας 2€ με πολλά και πλούσια δώρα, όπως ένα ταξίδι για δύο άτομα στη Ρώμη, Spa στη Μεγάλη Βρετανία, ένα χειροποίητο χαλί Μοιραράκη, ένα γεύμα για δύο άτομα στο εστιατόριο Βυζαντινό και πολλά ακόμα δώρα που θα ομορφύνουν τις φετινές γιορτές όσων βρεθούν δίπλα στην προσπάθεια του Κέντρου Ζωής και τα φετινά Χριστούγεννα!

Χριστουγεννιάτικο Παζάρι του Φιλοζωικού Συλλόγου Νέας Φιλαδέλφειας
Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Νέας Φιλαδέλφειας σας προσκαλεί στο Χριστουγεννιάτικο Παζάρι του, στον χώρο του ΚΑΠΗ Νέας Φιλαδέλφειας (Δεκελείας 154, πρώην Τσιπουράδικο)!
Στο παζάρι, εκτός από δώρα για μικρούς και μεγάλους, θα βρείτε μπλούζες και φούτερ του Συλλόγου, βιβλία, διακοσμητικά, ρούχα, είδη σπιτιού, είδη pet και χειροποίητες κατασκευές από εθελοντές και φίλους του Συλλόγου. Φυσικά, θα υπάρχει καφενείο όπου πέρα από τον καφέ σας θα μπορείτε να απολαύσετε και χειροποίητα γλυκά, φτιαγμένα με πολλή αγάπη από του εθελοντές του συλλόγου.
Ώρες Bazaar:
Σάββατο 17/12/15, 09: 00 – 21:00
Κυριακή 18/12/15, 09: 00 – 21:00

Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Ασύλου Ανιάτων
%ce%b1%cf%83%cf%85%ce%bb%ce%bfBAZAAR με χειροτεχνήματα των περιθαλπομένων, στολίδια, αντικείμενα, λιχουδιές, και πολλές πολλές ακόμη εκπλήξεις!
Μόνιμη εικαστική παρέμβαση, δωρεά των συμμετεχόντων καλλιτεχνών για τους χώρους του νοσοκομείου.
Εικαστική έκθεση με θέμα: «Χριστούγεννα στο Άσυλο Ανιάτων»

..και συναυλία και βιβλιοπαρουσίαση και άλλα πολλά. Δείτε εδώ.
Ώρες λειτουργίας: 10:30 -18:30
(Αγίας Ζώνης 39, Κυψέλη)

Χριστουγεννιάτικο Παζάρι του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Μια μεγάλη ποικιλία από μικροαντικείμενα, χειροποίητες κατασκευές, χριστουγεννιάτικα στολίδια,  παιχνίδια,  βιβλία, κοσμήματα αλλά και συλλεκτικά αντικείμενα θα περιμένουν τους επισκέπτες του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης. Στο πλαίσιο του bazaar θα πραγματοποιηθούν δημιουργικά εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους:

To Σάββατο, 13:00-14:00, με τη βοήθεια των σπουδαστριών του Παιδαγωγικού Τμήματος του ΙΕΚ ΚΟΡΕΛΚΟ, τα παιδιά θα δημιουργήσουν χριστουγεννιάτικες κάρτες, στολίδια, σελιδοδείκτες και καπέλα. Την Κυριακή, στις 17:00, η ομάδα Υφαντομπλεξίματα θα φτιάξει χριστουγεννιάτικα στολίδια για το δέντρο από μαλλί με μικρούς φίλους 4-12 ετών.

XMAS SHOP HOP VOL 3
xmaΓια τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ένα Χριστουγεννιάτικο Pop Up κατάστημα δημιουργείται στο κέντρο της Αθήνας, στον μοναδικό χώρο του The LOFT by Collage, με σκοπό να αναδείξει νέους, κορυφαίους στο είδος τους, Έλληνες και ξένους δημιουργούς και εμπόρους.
Ελάτε να διαλέξετε δώρα για εσάς και τους αγαπημένους σας ανάμεσα σε:
• Σχεδιαστές που ειδικεύονται στο Contemporary Art και Interior Design.
• Δημιουργούς κοσμημάτων που επεξεργάζονται κάθε λογής υλικά όπως μάρμαρο, ασήμι, χρυσό, μπρούτζο και ύφασμα.
• Ρούχα για κάθε περίσταση με προσεγμένα υφάσματα σε προσιτές τιμές.
• Αξεσουάρ για όλη την οικογένεια που είναι ιδανικά για να ολοκληρώσετε τα Χριστουγεννιάτικα ψώνια σας.
• Εκλεκτά βιολογικά προϊόντα από Έλληνες παραγωγούς που θα έχουν την χαρά να σας κεράσουν και να σας μιλήσουν για τις ιδιαίτερες γεύσεις τους.
Ένα διήμερο πάρτυ με όμορφες μουσικές, εκλεκτή παρέα, πολλά κεράσματα, πρωτότυπα δώρα και πολλές εκπλήξεις.
Ώρες λειτουργίας: 12.00-21.00
The Loft By Collage
KΑΠΝΙΚΑΡΕΑΣ 3

Bazaar Δρόμων Ζωής
Όπως κάθε χρόνο στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Bazaar στον πρώτο όροφο θα λειτουργήσουν δημιουργικά εργαστήρια όπου τα παιδιά μπορούν να ψυχαγωγηθούν, να παίξουν και να γνωρίσουν τις δραστηριότητες που οργανώνουν οι εθελοντές των Δρόμων Ζωής.
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και δωρεάν για όλους.
Στο 87ο Δημ. Σχολείο Αθηνών, Ορφέως 58, Αθήνα

Αύριο Κυριακή:

Bazaar for Hope
hope-bannerΔοκιμάστε λιχουδιές, αγοράστε χειροποίητα δώρα και ανακαλύψτε το ταλέντο που κρύβεται στα προσφυγικά κέντρα φιλοξενίας. Ένα παζάρι για την ελπίδα.

Στο Impact Hub Athens, 11:00-16:00.