"Μύρισε" Πάσχα: Πολλές εκπλήξεις στα εορταστικά bazaar του Σαββατοκύριακου

Το Πάσχα πλησιάζει και τα εορταστικά bazaar ξεκίνησαν. Με μουσική, χαμόγελα, καλό γούστο και καλές…προθέσεις, καθώς κάποια έχουν και φιλανθρωπικό χαρακτήρα σας καλούν να αλλάξετε διάθεση και να μπείτε λίγο σε πνεύμα εορταστικό και ανοιξιάτικο. Ξεκινάμε…

Χαμόγελο του Παιδιού

Από το Σάββατο 1η Απριλίου έως και τη Δευτέρα 3 Απριλίου θα διαρκέσει στο μετρό του Συντάγματος το πασχαλινό παζάρι του «Χαμόγελου του Παιδιού». Το Σαββατοκύριακο θα λειτουργεί από τος 10:00-21:00 και τη Δευτέρα από τις 8:00-21:00.

Στο παζάρι θα βρείτε πασχαλινές λαμπάδες και πασχαλινές κατασκευές, δώρα για μικρούς και μεγάλους που δημιούργησαν οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές των Εθελοντικών Δημιουργικών Εργαστηρίων του οργανισμού για τη στήριξη των χιλιάδων παιδιών έχουν ανάγκη.

Το πρόγραμμα των πασχαλινών bazaars που πραγματοποιεί το Χαμόγελο του Παιδιού ανά την Ελλάδα εδώ.

Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

bazaarb-1021x580

Λαμπάδες, μικροαντικείμενα, χειροποίητες κατασκευές, παιχνίδια, βιβλία, κοσμήματα αλλά και συλλεκτικά αντικείμενα περιμένουν τους επισκέπτες στην πασχαλινή εορταγορά του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης (Τριπόδων 23, στην Πλάκα), από 1η έως 2 Απριλίου.

Παράλληλα, το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και το Greek Cultural Institute συνεχίζουν τον κύκλο ξεναγήσεών τους από το πολύτιμο πετράδι της Αθήνας, το Nέο Μουσείο της Ακρόπολης. Η ξενάγηση ξεκινάει από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και περπατώντας προς το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να το δουν να λάμπει φωτισμένο κάτω από τον αττικό ουρανό, ένα ήρεμο απόγευμα, όταν πλέον οι περισσότεροι επισκέπτες θα έχουν αποχωρήσει.

Χατζηκυριάκειο

ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ: Πασχαλινό Παζάρι - Όλος ο Πειραιάς δίνει βροντερό "παρών"

Ακόμα μια σημαντική δράση από το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα ενόψει των εορτών του Πάσχα.

Το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας (Κλεισόβης 18, Πειραιάς) διοργανώνει πασχαλινό παζάρι με πρωτότυπες λαμπάδες, χειροποίητα δώρα, πασχαλινές λιχουδιές και πολλά δώρα και μας προσκαλεί το Σάββατο 1 Απριλίου και την Κυριακή 2 Απριλίου 2017 από τις 10:00πμ – 20:00 μμ.

Η παρουσία όλων μας βοηθάει σημαντικά το έργο του Ιστορικού Ιδρύματος.

Πασχαλινό Bazaar και ανοιχτή πρόβα από τη Χορωδία Rosarte

rosarte-b-735x400

Η  περίφημη παιδική-νεανική χορωδία Rosarte με 21 χρόνια το ενεργητικό της και πάμπολλα βραβεία. (2 φορές χρυσή ολυμπιονίκης στην Ολυμπιάδα Χορωδιών (2008 & 2014, στο Γκρατς της Αυστρίας και στη Ρίγα της Λετονίας) το Σάββατο 1η Απριλίου από τις 10.00-20.00 και την Κυριακή 2 Απριλίου, 10.00 -18.00 διοργανώνει Πασχαλινό Bazaar αλλά και ανοιχτή πρόβα , στο  κτήριο του Συλλόγου Αρχαιολόγων στην οδό Ερμού 134, (δίπλα στον σταθμό Μετρό Θησείο).

Τα έσοδα, θα ενισχύσουν την προσπάθεια της Rosarte να συμμετάσχει στην 10η Χορωδιακή Ολυμπιάδα που θα διεξαχθεί στη Νότιο Αφρική το 2018 και να διεκδικήσει το 3ο χρυσό στην ιστορία της!

Πασχαλινό bazaar της ΜΟΝUMENTA και του Συλλόγου Παναθήναια

Λαμπάδες, παιχνίδια, βιβλία, κεραμικά, πάνινες τσάντες, κούπες, κοσμήματα, σαπουνάκια, σημειωματάρια και άλλα πολλά στο πασχαλινό bazaar της ΜΟΝUMENTA και του Συλλόγου Παναθήναια, την Κυριακή 2 Απριλίου, (11-7μ.μ.), στο χώρο, στην οδό Παλλάδος 21.

Οι αγορές ενισχύουν τις δράσεις της MONUMENTA και του πολιτιστικού συλλόγου Παναθήναια (πολλά χρόνια δραστηριοποιείται για τις γειτονιές Κεραμεικού, Μεταξουργείου Ψυρρή), νέους δημιουργούς και μικρούς παραγωγούς.

«Αυλή του Κόσμου» και «Ηλίανθος»

Μεγάλο πασχαλινό bazaar διοργανώνουν και φέτος το Κέντρο Ημέρας «Αυλή του Κόσμου» και το Εξειδικευμένο Κέντρο Διάγνωσης και Αποκατάστασης ατόμων με Διαταραχές Αυτισμού «Ηλίανθος» της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας, Κέντρο Παιδιού και Εφήβου, προκειμένου να ενισχύσουν οικονομικά τη λειτουργία τους και τις δράσεις τους.

Το bazaar θα γίνει το Σάββατο 1 Απριλίου, ώρες 10:00-16:00, στον πεζόδρομο Περιστερίου (έξω από τα καταστήματα Public).

Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων ΑΛΜΑ

easter_bazaar-735x400

Πασχαλινό Bazaar πραγματοποιεί στη Μαρίνα Φλοίσβου, την Κυριακή 2 Απριλίου, από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων ΑΛΜΑ.

H εκδήλωση φέτος έχει ιδιαίτερο χαρακτήρα λόγω του εορτασμού, τη συγκεκριμένη ημέρα της Παγκόσμιας Ημέρας Αυτισμού.

Οι επισκέπτες μπορούν να βρουν στο Bazaar, πασχαλινές λαμπάδες φιλοτεχνημένες από την εθελοντική ομάδα του Συλλόγου, χειροποίητα κοσμήματα, πασχαλινά γλυκίσματα και πασχαλινές συνθέσεις για το σπίτι.

Η Jeanne D’Arc για το “Μαζί για το Παιδί”

Με σύνθημα το Help Us Give – H.U.G.,η ελληνογαλλική σχολή Jeanne D’Arc διοργανώνει φιλανθρωπικό bazaar το Σαββατο 1 Απριλίου από τις 9.00 έως τις 18.00 στις εγκαταστάσεις της Ελευθερίου Βενιζέλου 12Α στον Πειραιά.

Τα έσοδα από το bazaar θα στηρίξουν του σκοπούς του Μαζί για το Παιδί.

Εθελοντές Αρωγοί Ζώων Αγίου Στεφάνου Αττικής

Οι Εθελοντές Αρωγοί Ζώων Αγίου Στεφάνου Αττικής διοργανώνουν το Σάββατο 1 και την κυριακή 2 Απριλίου Φιλοζωϊκό Bazaar στο μπαρ «The Azor», Λεωφ. Ανοίξεως Σταμάτας 3 στην Άνοιξη, όπου θα μας περιμένουν με σπιτικά γλυκά, μαρμελάδες, κεριά, πασχαλινές λαμπάδες, κοσμήματα, δωράκια, ρούχα και πολλά άλλα.

Την Κυριακή 2 Απριλίου διοργανώνουν ημέρα υιοθεσίας σκύλων από τις 11.00 έως τις 14.00 στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου & Κωστή Παλαμά (Δημοτικό Πάρκινγκ) στον Άγιο Στέφανο, όπου θα παραστεί εκπρόσωπος από την ομάδα ΖΩΕΣ για συμβουλές και ενημέρωση.

Σύνδεσμος Θεραπευτικής Ιππασίας Ελλάδας στο Γουδή
Ο Σύνδεσμος Θεραπευτικής Ιππασίας Ελλάδας περιμένει τους επισκέπτες την Κυριακή 2 Απριλίου στο χώρο του, Π. Κανελλοπούλου 10, στο Γουδί, με μουσική, φαγητά και ποτά, παιδότοπο, δώρα, και ζωγραφική προσώπου. Θα πραγματοποιηθούν, βόλτες με άλογα στις 10:00 – 13:00 και στις 15:00 – 17:00.

Αρμένικος Κυανούς Σταυρός
Το μπαζάρ Αγάπης του Αρμενικού Κυανού Σταυρού διοργανώνεται ανελλιπώς από το 1997 κάθε χρόνο την άνοιξη. Φέτος το «ραντεβού» είναι για τις 2 Απριλίου στο Athenaeum Intercontinental, Ν. Κόσμος με αρμενικά παραδοσιακά προϊόντα, σπιτικές λιχουδιές, κρασιά και μπράντι από την Αρμενία και είδη δώρων. Τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου του σωματείου και ιδιαίτερα για την αρωγή παιδιών.

Και εκτός Αθηνών

Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας

Από την Παρασκευή 31 Μαρτίου μέχρι και την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων την Τρίτη 04 Απριλίου οι «Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας» θα σας περιμένουν στην Πλατεία Ταχυδρομείου Λάρισας!

Μεταξύ άλλων στο παζάρι μας θα βρείτε:
-Χειροποίητες λαμπάδες, η κάθε μία μοναδική, με πολύ φαντασία, χρώμα, αισιοδοξία και αγάπη.
-Πασχαλινά στολίδια, στεφάνια, κουνελάκια και αρωματικά για το σπίτι.
-Λαχνούς για την ενίσχυση του σωματείου μας και για να κερδίσετε πλούσια δώρα.
-Σκυλογραβατούλες, γατοπαπιγιόν, περιλαίμια, λουράκια, παιχνίδια και λιχουδιές για τους μικρούς μας φίλους.
…και πολλά άλλα!

Ξενώνας της ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων

arsis

Ο Ξενώνας της ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων στο Ωραιόκαστρο και το «Σπίτι της ΑΡΣΙΣ» , διοργανώνουν μεγάλη Πασχαλινή γιορτή, το Σάββατο 1 Απριλίου από τις 10:00 έως τις 19:00, στην παλιά Παιδόπολη Ωραιοκάστρου.

Χειροποίητες λαμπάδες, δώρα και διάφορα είδη που πρόσφεραν ευγενικά επιχειρήσεις της πόλης, θα διατεθούν σε επίγειο Bazaar για την οικονομική ενίσχυση των συγκεκριμένων δομών της Οργάνωσης, ενώ ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων, με συγγραφείς, εργαστήριο Comics κ.α. θα γεμίσει τους κήπους της περιοχής με χρώματα, χαμόγελα και ζωή.

 

Πασχαλινό Παζάρι στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα στη Θεσσαλονίκη

Πασχαλινό παζάρι από τους εθελοντές αιμοδότες και τους νηπιαγωγούς των Χανίων

Πασχαλινή αγορά αγάπης θα πραγματοποιήσουν ο σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών Χανίων «Άγιος Ιωάννης» με τους νηπιαγωγούς των Χανίων,στο φουαγιέ του δημαρχείου.

Τα εγκαίνια της πασχαλινής αγοράς θα γίνουν την Κυριακή 2 Απριλίου στις 6.30 το απόγευμα με τη συμμετοχή του χορευτικού συλλόγου Ποντίων.

Σκοπός είναι η ενίσχυση και διάδοση της εθελοντικής αιμοδοσίας της δωρεάς αιμοπεταλίων,ομφαλικών βλαστοκυττάρων,μυελού των οστών και οργάνων και ιστών του σώματος.

Παράλληλα την Τετάρτη 5 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση αφιερωμένη στα παιδιά με ανάγνωση παραμυθιού από την κ. Κατσιφαράκη Θηρεσία.

Σύλλογος Φίλων Εθελοντών και Αναδόχων Οικογενειών του Δημοτικού Βρεφοκομείου “Άγιος Στυλιανός”

Tα μέλη του Συλλόγου Φίλων Εθελοντών και Αναδόχων Οικογενειών του Δημοτικού Βρεφοκομείου “Άγιος Στυλιανός” στη Θεσσαλονίκη σας καλούν στο μεγάλο πασχαλινό παζάρι με  χειροποίητες δημιουργίες το Σάββατο 1 Απριλίου (από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 18.00 το απόγευμα) στη συμβολή των οδών Αγίας Σοφίας με Μακένζυ Κίνγκ, στη Θεσσαλονίκη.

Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας

Το Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας Σερρών διοργανώνει Πασχαλινό Bazaar, την Κυριακή 2 Απριλίου 2017 και την Κυριακή 9 Απριλίου 2017, από τις 11:00 έως και τις 15:00 στο χώρο του κέντρου στο Ν. Σκοπό.

Θα βρείτε χειροποίητες λαμπάδες και άλλα δωράκια σε πολύ καλές τιμές, φιλοτεχνημένα όλα από την εθελοντική ομάδα του ΚΕ.Θ.Ι.Σ.

Κατά τη διάρκεια του bazaar μικροί και μεγάλοι επισκέπτες μπορούν ν΄απολαύσουν βόλτες με τα άλογα, ζωγραφική και παιχνίδι, καθώς και την πλούσια φάρμα με τα ζωάκια.

kethis170329

Επιμέλεια. Λ.Β.