Φωτογραφίες της Νέας Υόρκης που κόβουν την ανάσα - Νύχτα, πάνω απ' τα 2.300 μέτρα

 Ο διάσημος Γαλλοαμερικανός φωτογράφος Vincent Laforet μας δείχνει την Νέα Υόρκη όπως δεν την έχουμε ξαναδεί. Μας παρουσιάζει την μαγεμένη νύχτα της αμερικάνικης πόλης από απόσταση 2.300 μέτρων. Το αποτέλεσμα φανταστικό, μια οπτασία που μας κάνει να ονειρευτούμε ότι είμαστε εκεί.

Ο φωτογράφος πέταξε με ελικόπτερο πάνω από το Big Apple, σε ύψος 2.300 μέτρων, για να τραβήξει τις φωτογραφίες  που κόβουν την ανάσα.

Η εμπειρία του Vincent Laforet, όπως αναφέρει, ήταν «ταυτόχρονα, συναρπαστική και τρομακτική», αφού για να τραβήξει τις φωτογραφίες έσκυβε από τη θύρα του ελικοπτέρου, πάνω από μια σκοτεινιά που φέρνει σκοτοδίνη.

Είπε ακόμα -όπως σημειώνει το My Modern Met- ότι ήταν «η πιο φοβιστική… και όμορφη πτήση της καριέρας του».

Το concept που ανάγκασε τον φωτογράφο να κάνει αυτή τη τρέλα ήταν μια αποστολή για λογαριασμό του «Men’s Health Magazine», για ένα άρθρο με θέμα ψυχολογίας. Μπορεί οι φωτογραφίες του να είναι σκέτη ποίηση, αλλά η αφορμή ήταν κάτι πολύ πεζό.

Στόχος του ήταν να συλλάβει τις γραμμές που σχηματίζουν οι δρόμοι της Νέας Υόρκης τη νύχτα, γι΄αυτό πρότεινε να πατά το κλικ στη φωτογραφική μηχανή του από ασυνήθιστο ύψος.

Για να κάνει κάτι τέτοιο πέρασε από κάποιες διαδικασίες, πήρε ειδικές άδειες για υπερπτήση αεροδιαδρόμων προσγείωσης σε αεροδρόμια και βρήκε πιλότο πρόθυμο να πετάξει σε τέτοιο τρελό ύψος. Μαζί σχεδίασαν την πτήση και πραγματικά το αποτέλεσμα μας αφήνει άφωνους. Το αριστούργημα που κόβει την ανάσα το ονόμασε «Gotham 7,5K».

Πάρτε μια γεύση από το άπιαστο όνειρο

©Vincent Laforet - www.laforetvisuals.com

vincentlaforet3 vincentlaforet4

©Vincent Laforet - www.laforetvisuals.com

vincentlaforet9

©Vincent Laforet - www.laforetvisuals.com

vincentlaforet708