Έβδομη η Ελλάδα στις προτιμήσεις των Βρετανών για διακοπές με καλό value

Στην έβδομη θέση των προτιμήσεων των Βρετανών ως value προορισμός βρίσκεται η Ελλάδα (10%), την ίδια ώρα που η Ισπανία είναι ο νούμερο ένα, καθώς φαίνεται να την προτιμά σχεδόν το ένα τέταρτο των Βρετανών, που θα κάνουν διακοπές στο εξωτερικό.

Αυτό έδειξε έρευνα των βρετανικών ταχυδρομείων, η οποία αποκαλύπτει τις τάσεις στις δαπάνες των Βρετανών κατά τις διακοπές του 2017.

Μάλιστα, πέρα από την παρουσία της στο top10 των δημοφιλέστερων προορισμών για τους κατοίκους της Μεγάλης Βρετανίας, η Ελλάδα συγκεντρώνει και πολύ υψηλές κριτικές, αφού όσοι την επισκέφθηκαν στο παρελθόν την αξιολογούν κατά 85% θετικά, με τις προσδοκίες τους για value να υπερκαλύπτονται.

Μόλις το 11% όσων προγραμματίζουν διακοπές στο εξωτερικό προτίθενται να αυξήσουν τον προϋπολογισμό τους φέτος εξαιτίας της μείωσης της στερλίνας παρά τα υψηλά επίπεδα αυξημένων δαπανών.

Οι 10 δημοφιλέστεροι προορισμοί του 70% των 2.081 Βρετανών που έλαβαν μέρος στην έρευνα, και σκοπεύουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, είνα:

Ισπανική Ενδοχώρα 24%

Γαλλία 18%

Ιταλία 17%

ΗΠΑ 16%

Κανάρια Νησιά 11%

Πορτογαλία 10%

Ελλάδα 10%

Βαλεαρίδες 9%

Καραϊβική 6%

Κροατία 6%

Σύμφωνα με έρευνα της Populus, οι σημαντικότεροι παράγοντες επιλογής διακοπών είναι οι εξής:-κόστος μεταφορών (π.χ. πτήσεις) 87%-κόστος γευμάτων, ποτών και άλλων τουριστικών αντικειμένων 76%-εκπτώσεις στο πακέτο διακοπών 68%-η ισοτιμία της λίρας 51%.