Δύο ελληνικά νησιά που δεν έχουν ανακαλύψει ακόμα οι τουρίστες

Τα ελληνικά νησιά είναι από τους πιο δημοφιλείς καλομαιρινούς προορισμούς διεθνώς. Συνδυάζουν θάλασσα και ομορφιά και προσελκύουν εκατομμύρια τουρίστες. Όμως για την πλειοψηφία των επισκεπτών υπάρχουν ανεξευρεύνητες ομορφιές στη νησιωτική χώρα. Άλλωστε δεν θα μπορούσαν να εξερευνηθούν οι αμέτρητοι φυσικοί και πολιτιστικοί θησαυροί της χώρας μας μέσα από ολιγοήμερες, ακόμη και επαναλαμβανόμενες, διακοπές.

Σε όλο τον κόσμο η Σαντορίνη και η Μύκονος είναι πασίγνωστα νησιά σε όλο τον κόσμο, όμως, δεν είναι, τα μόνα, κάτι που έχουν αρχίσει να πληροφορούνται όλο περισσότεροι τουρίστες.

Τα δημοσιεύματα στα μεγάλα ξένα ταξιδιωτικά sites για τα διαφορετικά νησιά της Ελλάδας πληθαίνουν, αναδεικνύοντας τις ιδιαίτερες ομορφιές της χώρας μας και προσελκύοντας και άλλους τουρίστες που δεν θέλουν να περιοριστούν στις γνωστές επιλογές.

Στο πλαίσιο αυτό, αυστραλιανό ταξιδιωτικό site παρουσίασε τα 10 πιο… υποτιμημένα ευρωπαϊκά νησιά. Τα νησιά δηλαδή που αδικούνται, αφού είναι εξίσου όμορφα όσο τα άλλα αλλά δεν έχουν την ανάλογη ανταπόκριση από τους τουρίστες. Στη δεύτερη και τρίτη θέση αυτής της κατάταξης είναι τα δύο ελληνικά νησιά Αλόννησος και Άνδρος.

Αλόννησος

Όνειρο των εραστών της φύσης κατά τον αυστραλιανό ιστότοπο η Αλόννησος. Στο δημοσίευμά του υπογραμμίζει την ύπαρξη του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου και τους υγροβιότοπους του νησιού που αποτελούν καταφύγιο σπάνιων ειδών πτηνών. Και φυσικά με μια βόλτα με ένα σκάφος ή μια βάρκα μπορεί κάποιοι να είναι τυχεροί και να απολαύσουν τα δελφίνια να κάνουν τις ουρές τους.

nisia-underated10

nisia-underated14

 

nisia-underated12

nisia-underated13

nisia-underated11

nisia-underated15

nisia-underated16

nisia-underated17-1

 

Άνδρος

Ακόμη και όσοι ξέρουν τα ελληνικά νησιά απέξω και ανακατωτά σίγουρα κάποια διαφεύγουν την προσοχή τους. Ή τουλάχιστον δεν τους δίνουν όση τους αξίζει. Αυτό σημειώνει ο αυστραλιανό ιστότοπος, λέγοντας πως οι Κυκλάδες είναι εύκολα προσβάσιμες από την Αθήνα, με την Μύκονο και την Ιο να τραβούν τους φαν των πάρτι και τη Σαντορίνη τους ρομαντικούς. «Αλλά… υπάρχει και η Ανδρος», προσθέτει, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο ανάγλυφο του νησιού, που το καθιστά κορυφαίο προορισμό για όσους λατρεύουν την πεζοπορία, αλλά και στην πανέμορφη Χώρα με τα κάτασπρα αρχοντικά! «Το πιο γοητευτικό απ’ όλα είναι να κάνεις κάμπινγκ ανάμεσα στις ελιές…» καταλήγει.

nisia-underated4

nisia-underated5

,nisia-underated1

nisia-underated2

nisia-underated3