Απολαύστε τις 10 πιο ιδιαίτερες παραλίες της χώρας μας!

Το να προσπαθήσεις να διαλέξεις ανάμεσα σε σχεδόν 16.000 χιλιόμετρα ακτογραμμή τις πιο όμορφες και ιδιαίτερες παραλίες, είναι λιγάκι δύσκολο.

Η χώρα μας από την μια άκρη στην άλλη έχει παραλίες και ακτές που θα ζήλευαν ακόμα και το πιο πολυδιαφημισμένα μέρη στον κόσμο. Εμείς, συγκεντρώσαμε 10 – μόνο – παραλίες, τόσο ιδιαίτερες που η ομορφιά τους θα σας… «χαζέψει».

Μπάλος, Κρήτη

Ένα τοπίο ξερό και ένας βράχος να προβάλλει επιβλητικός μέσα από τη θάλασσα. Πλαγιές και βράχια υψώνονται μεγαλοπρεπώς πάνω από το κεφάλι σας, εσείς απολαμβάνετε βουτιές σε πρασινογάλαζα νερά και ξεκουράζεστε στην λευκή αμμουδιά.

Ξι, Κεφαλονιά

Ένα τοπίο απόκοσμο και μια άμμος που σε… θεραπεύει. Η αμμώδης παραλία Ξι βρίσκεται στην περιοχή της Παλλικής, νότια του Ληξουρίου στην Κεφαλονιά και πήρε το όνομά της από το γράμμα «Ξι» της ελληνικής αλφαβήτου λόγω της ομοιότητας του σχήματος του όρμου, πάνω στον οποίο βρίσκεται. Ξεχωρίζει, για το ασυνήθιστο κοκκινο-κεραμιδί χρώμα της άμμου της. Επίσης εξαιτίας του αργίλου που υπάρχει άφθονος στην παραλία, μπορεί κανείς να απολαύσει μια φυσική και δωρεάν θεραπεία spa.

Πόρτο Τιμόνι, Κέρκυρα

Μια γέφυρα γης χωρίζει δυο απάνεμους κολπίσκους. Η μικρότερη παραλία ονομάζεται Λιμνί, ενώ η μεγαλύτερη Πόρτο Τιμόνι. Τα πεντακάθαρα, πράσινα νερά τους θα σας μαγέψουν…

Γάλα, Κουφονήσια

Ή αλλιώς Τρυπητή. Ένας βράχος που μοιάζει σαν “είσοδος” στο απέραντο γαλάζιο της θάλασσας και μέσα του κρύβει μια μικρή απομονωνόμενη και πανέμορφη παραλία.

Βλυχάδα, Σαντορίνη

Λένε, ότι η Σαντορίνη δεν έχει τόσο όμορφες παραλίες όσο τοπία. Κι όμως, η Βλυχάδα της θα σας αλλάξει γνώμη. Ξεχωρίζει για τα ψηλά, λευκά ηφαιστειακά βράχια με τους περίεργους σχηματισμούς καθώς και τη λεπτή μαύρη άμμο σε συνδυασμό με σκούρο βότσαλο. Όλα εδώ δίνουν την αίσθηση του σεληνιακού, απόκοσμου τοπίου.

Μαύρα Βόλια, Χίος

Τοπίο από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Μαύρα βότσαλα (εξαιτίας του ανενεργού ηφαιστείου «Ψαρώνας» που υπάρχει στο νησί) και παγωμένα, πεντακάθαρα νερά στην ίδια απόχρωση.

Γκιόλα, Θάσος

Μια φυσική πισίνα μέσα στην θάλασσα! Βρίσκεται στην τοποθεσία Αστρίς και το ύψος των βράχων που την κυκλώνουν φτάνει τα 8 μέτρα. Το πιο παράξενο είναι, ότι τα νερά της είναι πράσινα, ενώ της θάλασσας σκούρα μπλε. Κάτι που κάνει το τοπίο ακόμα πιο μοναδικό!

Σαρακήνικο, Μήλος

Άλλη μία παραλία που θυμίζει σελήνη. Λουσμένη στο φως, η παραλία «Σαρακήνικο» στην ρομαντική Μήλο κόβει την ανάσα με τα λευκά ηφαιστειακά πετρώματα και τα πεντακάθαρα, σμαραγδένια νερά της.

Λιχαδονήσια, Εύβοια

Πρόκειται για μία συστάδα εφτά νησίδων, οι οποίες δεν κατοικούνται και όποιος θέλει να επισκεφθεί τις παραλίες τους (την μία που επιτρέπεται να βουτήξεις) πρέπει να πάρει καραβάκι από τα Καμένα Βούρλα ή από την Αιδηψώ. Πολλοί τα χαρακτηρίζουν ως τις «Σεϋχέλλες της Ελλάδας» και αυτό γιατί τα νερά τους σε συνδυασμό με το πράσινο τοπίο, θυμίζουν νησάκια και παραλίες του Ινδικού Ωκεανού.

Βοϊδοκοιλιά, Πελοπόννησος

Ανάμεσα σε Πύλο και Κυπαρισσία θα βρείτε μια σχεδόν στρογγυλή παραλία με πεντακάθαρα νερά. Η ψιλή αμμουδιά, τα έντονα γαλαζοπράσινα νερά της, αλλά και το παράξενο ημι- σφαιρικό της σχήμα την κατατάσσουν στην 10η θέση της λίστας μας.

Όπως είπαμε και στην αρχή, η λίστα μας είναι ενδεικτική και μπορείτε ελεύθερα να συμπληρώσετε, όποια παραλία θεωρείτε εσείς τόσο ξεχωριστή όσο οι παραπάνω.

Infokids.gr