Η Μέρκελ ζητεί από τη Βρετανία να διευκρινίσει γρήγορα τις προθέσεις της

Η Kαγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ ζήτησε από τη Βρετανία να διευκρινίσει “γρήγορα” τις προθέσεις της μετά την ψήφο των Βρετανών υπέρ της εξόδου της χώρας τους από την Ε.Ε., την ώρα μάλιστα που το Ηνωμένο Βασίλειο θα έχει ήδη από αύριο το απόγευμα νέα Πρωθυπουργό την Τερέζα Μέι.

“Η Βρετανία θα πρέπει να διευκρινίσει γρήγορα πως θα διαμορφώσει το μέλλον της σχέσης της με την Ευρωπαϊκή Ένωση”, δήλωσε χθες το βράδυ η κ. Μέρκελ κατά την υποδοχή του διπλωματικού σώματος στην ετήσια δεξίωση που γίνεται στο Μέζεμπεργκ, κοντά στο Βερολίνο. Η Γερμανίδα Καγκελάριος επανέλαβε ότι εναπόκειται στην βρετανική κυβέρνηση να πάρει την πρωτοβουλία να γνωστοποιήσει την βούλησή της να αποχωρήσει από την Ε.Ε., προτού μπορέσει να κινηθεί η διαδικασία.

Το ξεκαθάρισμα της πολιτικής κατάστασης στη Βρετανία πιο γρήγορα από αυτό που αναμενόταν έχει δημιουργήσει ελπίδες σε πολλούς ευρωπαίους εταίρους ότι το Λονδίνο μπορεί να επισημοποιήσει το αίτημά του για έξοδο από την Ε.Ε. νωρίτερα από το αναμενόμενο, δίνοντας έτσι τέλος σε μια περίοδο αβεβαιότητας.