Ερντογάν: Η Τουρκία θα παραμείνει σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Δεν πρόκειται να αρθούν τα μέτρα έκτακτης ανάγκης που ισχύουν στην Τουρκία, από τον Ιούλιο του 2016, «αν πρώτα δεν αποκατασταθεί πλήρως η ειρήνη», προειδοποίησε από την Κωνσταντινούπολη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Δεν μπορούμε να άρουμε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης μέχρι να επανέλθει η ειρήνη και η ευημερία» είπε ο Ερντογάν σε ομιλία του σε επιχειρηματίες στην Κωνσταντινούπολη.

Έθεσε μάλιστα ως παράδειγμα ορισμένες περιοχές στη νοτιοανατολική και ανατολική Τουρκία, όπου δρα το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) και είναι γεμάτες με όπλα.

«Αυτή τη στιγμή τα βουνά στα νοτιοανατολικά και τα ανατολικά είναι γεμάτα με σπηλιές, έχουν φτιάξει υπόγειες πόλεις γεμάτες πυρομαχικά», είπε.

Αναφερόμενος στη συριακή κρίση, ο Ερντογάν είπε ότι η χώρα του δεν θα διστάσει να πραγματοποιήσει και νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία, όπως ήταν η αποκαλούμενη “Ασπίδα του Ευφράτη”.

Πρόσθεσε ακόμα ότι όπως είπε και στην Ουάσινγκτον ότι αν απειληθεί η χώρα, η Άγκυρα θα ενεργοποιήσει τους κανόνες εμπλοκής χωρίς να συμβουλευτεί κανέναν.

Επεσήμανε ακόμα ότι η χώρα του δεν θα συμμετάσχει στην επιχείρηση για την ανακατάληψη της συριακής πόλης Ράκα από το Ισλαμικό Κράτος επειδή σε αυτήν τη στρατιωτική επιχείρηση μετέχει η κουρδική πολιτοφυλακή YPG, που από την Τουρκία θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ