Παυλόπουλος σε Έτινγκερ: Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις θωρακίζουν τα σύνορα της Ευρώπης

«Ο σεβασμός των Ευρωπαϊκών Συνόρων, με βάση το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, είναι στοιχειώδης προϋπόθεση για να μπορεί μια τρίτη Χώρα να αποτελέσει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εμείς οι Ευρωπαίοι, πρέπει να δώσουμε να καταλάβουν οι γείτονές μας -και ιδίως εκείνοι που φιλοδοξούν να αποτελέσουν μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης- ότι δεν είναι δυνατόν και να φιλοδοξούν να αποτελέσουν μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να μην σέβονται το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο στο σύνολό του» διεμήνυσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στον Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιο Προϋπολογισμού και Ανθρωπίνων πόρων, Γκύντερ Έτινγκερ.

Παράλληλα, ο ΠτΔ υπογράμμισε ότι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις θωρακίζουν και τα Σύνορα της Ευρώπης: “Δεν θωρακίζουν μόνο τα ελληνικά Σύνορα, θωρακίζουν και τα Ευρωπαϊκά Σύνορα, κι αυτό πρέπει να τους αναγνωρισθεί”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ανέφερε ότι η Ελλάδα επιθυμεί τη διαμόρφωση μιας πολιτικής σχετικά με το Προσφυγικό, η οποία θα βασίζεται στην Αλληλεγγύη. «Χρειάζεται μια πολιτική Αλληλεγγύης προς αυτή την κατεύθυνση. Και ο Επίτροπος κύριος Αβραμόπουλος κάνει μια εξαιρετική δουλειά εδώ».