Κυρ. Μητσοτάκης: Έσπειραν ψεύτικο πατριωτισμό, θερίζουν εθνικές υποχωρήσεις

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, ότι με την ανεύθυνη στάση της εμπέδωσε την πεποίθηση στην Άγκυρα ότι διολισθαίνει από τις πάγιες εθνικές θέσεις, άσκησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας.

Με αφορμή, δε, τη συνομιλία του Αλέξη Τσίπρα με τον Μπιναλί Γιλντιρίμ αναρωτήθηκε «του τόνισε ότι δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο και ότι τα Ίμια ήταν και θα είναι ελληνικό έδαφος; Γιατί ακόμα και αυτές οι αυτονόητες επισημάνσεις δεν αναφέρθηκαν στη διαρροή του Μαξίμου».

«Οι πολίτες έχουν γνώση και άποψη για του πολιτικούς προϊσταμένους των δύο κρίσιμων υπουργείων, του Εξωτερικών και της Άμυνας. Κάποιοι έσπειραν ψεύτικο πατριωτισμό και θερίζουν εθνικές υποχωρήσεις» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης

Τόνισε, ακόμα, ότι «το μήνυμα της Ελλάδας πρέπει να είναι ξεκάθαρο. Στο Αιγαίο δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες. Τα Ίμια είναι ελληνικά. Τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας δεν είναι υπό διαπραγμάτευση».

Επίθεση σε Τσίπρα και Μαξίμου

«Ένας πρωθυπουργός που υποτιμά την πατριωτική ευαισθησία και περιφρονεί τους πολίτες, δεν μπορεί να σταθεί στη θέση του. Είναι κατώτερος των περιστάσεων. Είναι ανίκανος να ηγηθεί μιας εθνικής προσπάθειας. Δεν έχει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων», σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε επίθεση και στην κυβέρνηση για τις… ανακοινώσεις του Μαξίμου. «Δίνουμε τη μάχη ενωμένοι και αποφασισμένοι. Αλλά χωρίς ποτέ να γίνουμε σαν τους συγγραφείς των ανακοινώσεων των υπογείων του Μαξίμου. Ανακοινώσεις που εκδίδονται με το εθνόσημο της Ελληνικής Δημοκρατίας αλλά χρησιμοποιούν τη γλώσσα των πιο άθλιων τρολς του διαδικτύου».

Για την υπόθεση Novartis

Χωρίς να την αναφέρει, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι έκανε αυτό που συνηθίζει, όπως είπε, να πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα.

Στη συνέχεια, κάνοντας πια αναφορά στην υπόθεση, μίλησε για φερέφωνα που προετοίμαζαν την κοινή γνώμη. Είπε ότι η υπόθεση της Novartis είναι απόδειξη πως η κυβέρνηση ψυχορραγεί. «Δεν αναδείχθηκε το σκάνδαλο από κάποιος αριστερούς ατσίδες! Παντού στον κόσμο αντιμετωπίζεται πως επιχειρηματικό σκάνδαλο» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Είπε ότι σκάνδαλο υπάρχει αλλά είναι παγκόσμιο. Και πως «πράγματι υπήρξε υπέρβαση της φαρμακευτικής δαπάνης τα χρόνια πριν από την κρίση». Σημείωσε, όμως, ότι «όταν η ΝΔ περιέκοψε δραστικά τη φαρμακευτική δαπάνη, ο κ. Τσίπρας έβγαζε πύρινες ανακοινώσεις. Πάει πολύ να ενδύεται το μανδύα της κάθαρσης αυτός που πολέμησε κάθε προσπάθεια εξορθολογισμού».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε να πέσει φως στο σκοτάδι. Και επανέλαβε ότι η Νέα Δημοκρατία θα ψηφίσει υπέρ της προανακριτικής που έχει ζητήσει για την υπόθεση ο πρωθυπουργός.

Οι προστατευόμενοι μάρτυρες

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επέμεινε να χαρακτηρίζει τους προστατευόμενους μάρτυρες «κουκουλοφόρους». «Θέλω να θέσω ένα αυτονόητο ερώτημα που έχουν όλοι οι πολίτες. Αυτοί οι τρεις κουκουλοφόροι που δέχθηκε η Δικαιοσύνη να καταθέσουν ανώνυμα, τι ακριβώς φοβούνται; Ότι θα τους δολοφονήσει ο κ. Πικραμμένος ή ο κ. Σαμαράς; ‘H ότι θα τους δείρει ο κ. Γεωργιάδης ή ο κ. Στουρνάρας;».

Ζήτησε από τους προστατευόμενους μάρτυρες «να έρθουν να καταθέσουν, ακόμα και με κουκούλες, μπροστά σε εκείνους που κατηγορούν». «Προειδοποιώ προσωπικά τον κ. Τσίπρα: μην τολμήσει να κλείσει την προανακριτική αν δεν έρθουν όλα στο φως με διαφανείς διαδικασίες», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για Σαουδική Αραβία

Δεν έλειψε και η αναφορά στην υπόθεση της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία και στον Πάνο Καμμένο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως η ΝΔ θα ψηφίσει την προανακριτική για τη Novartis και αναρωτήθηκε αν θα κάνει το ίδιο ο Αλέξης Τσίπρας με την προανακριτική που θα ζητήσει -τις επόμενες μέρες- η Νέα Δημοκρατία για τον Πάνο Καμμένο και το θέμα της Σαουδικής Αραβίας.

Για τον κ. Καμμένο και τα καμώματά του στο υπουργείο Άμυνας δεν υπάρχει καμία παραγραφή. Είναι πολύ νωπά τα αποτυπώματά του στο σκάνδαλο, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.