Νέο χτύπημα από τους Τούρκους χάκερς

Νέο χτύπημα είχαμε χθες το βράδυ  από τους Τούρκος χάκερς. Στο στόχαστρό τους βρέθηκε η ιστοσελίδα της Αρχαίας Μεσσήνης, ancientmessene.gr την οποία έθεσαν εκτός λειτουργίας.

Την ευθύνη ανέλαβε η ομάδα TeaM_CC, μία ομάδα στο Facebook με το όνομα Κυβερνοκομάντο (Cyber Commandos) που αυτοχαρακτηρίζονται ως Μουσουλμάνοι με βάση το Μπαγκλαντές

Σύμφωνα με τους ίδιους, ανήκουν στις 15 πιο περιβόητες ομάδες χάκερ, που έχουν ήδη χτυπήσει περισσότερες από 88.000 ιστοσελίδες.

Σε δημοσιεύσεις τους στο dark web, οι Τούρκοι χάκερς ετοιμάζουν επιθέσεις σε 700 ελληνικές ιστοσελίδες. Πρόκειται για την επιχείρηση με κωδικό «Ελλάδα 2» που στοχεύει, μεταξύ άλλων, στα υπουργεία Εξωτερικών και Δικαιοσύνης, στο ΓΕΕΘΑ, στο ΓΕΑ, στο ΓΕΝ, αλλά και στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Η πρώτη φάση του σχεδίου έχει ήδη πραγματοποιηθεί σε δεκάδες κρατικές υποδομές και επιχειρήσεις της χώρας μας και όπως οι ίδιοι οι χάκερς δήλωσαν, όλα γίνονται ως αντίποινα στην άρνηση της ελληνικής Δικαιοσύνης να εκδώσει τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς.

Σύμφωνα με έκθεση που απέστειλε το βράδυ της Παρασκευής η εταιρεία Audax Cybersecurity στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και στην Εθνική Αρχή Αντιμετώπισης Ηλεκτρονικών Επιθέσεων, κατά την τρέχουσα δεύτερη επιχείρησή τους εναντίον της Ελλάδας οι Τούρκοι χάκερς έχουν βάλει στο στόχαστρο τον Ελληνικό Στρατό, τράπεζες και υπουργεία – κλειδιά.